Çocuklar şimdi mavi sularda özgürce yüzüyor

Kadıköy Belediyesi ile Marmara Yelken Kulübü birlikteliğiyle gerçekleştirilen “Bana Denizi Anlat” projesiyle şimdi çocuklar mavi sularda yelkenlileriyle özgür ve mutlu bir şekilde yüzebiliyor.

27 Temmuz 2011 - 14:37

Kadıköy Belediyesi ile Marmara Yelken Kulübü’nün birlikte yürüttüğü ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Bana Denizi Anlat” projesiyle maddi imkânları yetersiz ailelerin çocukları yelken sporuyla tanıştı. Pahalı bir spor dalı olan yelken sporu hakkında bir dizi teorik ve uygulamalı eğitimden geçen çocuklar şimdi Marmara Denizi’nin mavi sularında özgürce yelken kullanabiliyorlar.
Uno firmasının övgüye layık katkılarıyla gerçekleştirilen projeyle 20 çocuk belki de hayal bile edemedikleri şekilde mutlular. “Bana Denizi Anlat” temalı resim çalışmaları jüri tarafından seçilen ve “Yelkene Merhaba” projesiyle yelken eğitimi alma hakkı kazanan çocuklar, güneşli Marmara günlerinde denizin üstünde cıvıl cıvıl neşeli sesleriyle deniz, güneş ve yelken sporu yapmanın tadını çıkarıyor.
Daha önce duyuru haberini yaptığımız projede epey yol katedildiği, çocukların artık deniz üstünde uygulamalı eğitimleri gerçekleştirdiği haberini alır almaz, Marmara Yelken Kulübü’nün Caddebostan sahilindeki eğitim merkezinin yolunu tuttuk. Marmara Yelken Kulübü Spor ve Tesis Müdürü Aydoğan Aysan, Kulüp Optimist Antrenörü Ufuk Gürün ve daha 17 yaşında olmasına rağmen donanımıyla miniklere özveriyle yelken eğitimi veren antrenör Aral Bekdemir bizi karşıladı. Yaklaşık bir buçuk ay önce yüzmeyi dahi bilmeyen miniklerin şimdi tek başlarına bir yelkenliyi rahatlıkla kullanabildiklerine tanık olduk. Titizlikle yelkenlilerini hazırlamaları, sırayla denize açılmaları, antrenörlerinin direktiflerini harfiyen uygulamaları, kuğular gibi Marmara’nın mavi sularında süzülmeleri, fırsat verildiğinde çocuklarımızın, gençlerimizin neleri başardığını göstermesi açısından duygulandıran bir durumdu. Kadıköy Belediyesi, Marmara Yelken Kulübü, Uno firması çocuklarımız için yaptığı övgü ötesi çalışmayla mavi sularda cıvıl cıvıl çocuk seslerini, onların gülen neşeli yüzlerini fotoğraflamak ise anlatılmaz bir duyguydu.
Marmara Yelken Kulübü-UNO, sosyal sorumluluk projesi adı altında ayrıca Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’ndan gelen 6 çocuğumuza da yelken eğitimi veriyor.


MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV