Çocuklar yelken yapsın diye…

Kadıköy Belediyesi ile Marmara Yelken Kulübü’nün ‘Bana Denizi Anlat’ projesi sayesinde çocuklar yelken sporuyla tanışacak.

16 Haziran 2011 - 09:06

Kadıköy’de çocuklar unutulmuyor. Onlar için yeni projeler hayata geçiriliyor. Kimi zaman yerel yönetim kimi zaman sivil toplum örgütleri Kadıköy’de çocukların daha iyi bir yaşam sürmeleri için vargüçleriyle çalışıyorlar. Bunlardan bir tanesi de Kadıköy Belediyesi ile Marmara Yelken Kulübü’nün birlikte yürüttüğü “Bana Denizi Anlat” projesi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan projenin amacı; maddi imkânları yetersiz ailelerin çocuklarının denizle ve yelken sporuyla tanışması, yeteneklilerinin profesyonel yelken sporuna kazandırılması. Bilindiği üzere yelken sporu pahalı bir spor. Böyle olunca da sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarının bu sporu yapması imkânsız gibi görülüyor. Ancak Kadıköy Belediyesi ile Marmara Yelken Kulübü imkânsızı yapılabilir kılmak için kolları sıvamış bile. Üçüncü yılında olan proje, Gazete Kadıköy duyana kadar, reklam olmasın diye duyurulmamış bile.


KADIKÖY’DE SİNERJİ OLUŞTURDU
Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, Kadıköy Belediyesi, Marmara Yelken Kulübü ve yelken sporuna destekleriyle tanınan Uno firmasının katkılarıyla gerçekleştirdikleri projeyle 20 çocuğun yelken sporu eğitimini uygulamalı olarak alacağını söyledi. Projeye katılmak isteyen çocukların “Bana Denizi Anlat” temalı resim çalışmalarını Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekiyor. 0216 542 50 00/1223-1224-1225 nolu telefonlardan da bu konuda bilgi almaları mümkün. Çalışmaları başarılı görülen çocuklar iki hafta süren “Yelkene Merhaba” eğitimi almaya hak kazanacak. 5 yıldır başarıyla ve birbirinden etkili projeler hayata geçirerek Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü yürüten Tülin Ergüner, müdürlük olarak yerel yönetim-üniversite-sivil toplum birlikteliğine önem vererek etkili ve başarılı olduklarını belirtiyor.
Marmara Yelken Kulübü İcra Kurulu Başkanı Levent Özonur ise projeyle tek amaçlarının çocuk ve gençleri yelken sporuyla tanıştırmak olduğunu söyledi. Sadece kulüp imkanlarıyla sınırlı kalmadan yerel güçlerle başladığını ifade ettiği projenin ortak hedefinin, projeyi geniş tabanlara ulaştırarak, hedef kitlenin de seviyesini tabana ulaştırmak olduğunu belirten Özonur, “Yelken evet pahalı, elit bir spor ama ucuzlaması için arz-talep dengesi oluşmalı. Biz bunu Kadıköy Belediyesi ile ne kadar destekleyebiliyorsak destekleyip, ileride yaşam stili haline gelmesi için çabalıyoruz. Türkiye’nin 3 tarafı değil, 4 tarafının denizlerle çevrili olduğunu vurgulamalıyız” dedi.
Marmara Yelken Kulübü adına projenin etkinlik ve organizasyon sorumlusu, aynı zamanda Yelken Koordinatörü Asistanı Dilara Kol ise yelken eğitimi almak için yarışmaya katılacak çocukların yüzme bilmesi gerektiğini söyledi.


ÜCRETSİZ YAZ OKULU BAŞLIYOR
Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi’nin sosyal projeleri “2011 Yılı Yaz Spor Okulu” projesiyle devam ediyor. 20 Haziran’da 5-15 yaş arası çocuklar için açılacak olan yaz okulunda yüzme, satranç, masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol branşlarında eğitimler verilecek. Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 0216 542 50 00/1622 nolu telefonundan yaz okulu ile ilgili vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor.
 


ARŞİV