Okan'lı gençler sporun ‘en'lerini belirledi

Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetim Bölümü Başkanlığı, 13 farklı kategoride değerlendirme yaparak, Türk sporuna hizmet veren spor adamlarını seçti. Birçok başarılı sporcunun ve spor...

15 Şubat 2011 - 11:33

Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetim Bölümü Başkanlığı, 13 farklı kategoride değerlendirme yaparak, Türk sporuna hizmet veren spor adamlarını seçti. Birçok başarılı sporcunun ve spor adamının 2010 yılı performansı, spora ve topluma katkıları göz önünde bulundurularak yapılan oylamalar sonucunda ödül alacak isimler belli oldu.
On üç kategoride değerlendirilen ve ödül almaya hak kazanan spor adamlarına ödülleri Devlet Bakanı Faruk Özak, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Spor Yönetimi Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Lale Orta tarafından verildi.
Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde yapılan ödül törende, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’dan Onur Ödülü’nü alan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Okan Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Yönetimi Bölüm Başkanlığı’na teşekkür etti. Bakan Özak, başarıya ulaşanların ödüllendirilmesinin, sporcuların motivasyonlarını arttırdığını belirterek, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda dünya spor gündeminde daha çok yer alacağını söyledi. Bakan Özak, Yunanistan’ın ev sahipliği yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldığı 2013 Akdeniz Oyunlarının 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacağı müjdesini verdi.
Aziz Yıldırım, Turgay Demirel, Alexandro De Souza ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ödüllerin verildiği törende; “Yılın takımı” Basketbol A Milli Takımı ile Yılın Spor Gazetecisi ve Programcısı Şansal Büyüka ödüllerini Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’tan aldılar.
FİBA 2010 Dünya Şampiyonası, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları gibi uluslararası organizasyonlara olan katkısı ve ilgili çalışmaları nedeniyle “Onur Ödülü” Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’a; İstatistiklere göre ülkemizde en başarılı ve en çok sevilen futbolcu olduğu için Yılın Futbolcusu Ödülü Alexandro De Souza’ya;
Kulübünün faaliyet gösterdiği tüm dallarda amatör– profesyonel ayrımı yapmadığı için Spora Hizmet Ödülü Aziz Yıldırım’a; 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’ndaki başarısından dolayı Yılın Takımı Ödülü A Milli Basketbol Takımı’na; Yılın Teknik Direktörü ödülü Bogdan Tanjevic’e; Süper Lig tarihinde şampiyonluk kazanan dört büyük takım dışında ilk defa bu başarıyı kazandığı için Yılın Teknik Direktörü ödülü Ertuğrul Sağlam’a; Yılın Hakemi ödülü Cüneyt Çakır’a; atletizmdeki başarılarından dolayı Yılın Sporcusu ödülü Elvan Abeylegesse’ye; profesyonel ve amatör şubelerinde aldıkları kupalar ve madalyalar, elde edilen başarıları dolayısıyla Yılın Spor Kulübü ödülü Fenerbahçe Spor Kulübü’ne; Yılın Spor Kanalı ödülü NTV Spor’a; Yılın Spor Kanalı Yöneticisi ödülü NTV Spor Genel Yayın Yönetmeni Fuat Akdağ’a; Yılın Yorumcusu ödülü Rıdvan Dilmen–Güntekin Önay ikilisine; Yılın Spor Gazetecisi ve Programcısı ödülü Şansal Büyüka’ya; Yılın Spor Adamı ödülü Turgay Demirel’e verildi.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV