Olimpiyat heyecanı Kalamış'ta güzel

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları heyecanı 26 Temmuz’da başladı. Türkiye, okçuluktan judoya, voleyboldan yüzmeye 18 farklı branşta 102 sporcusuyla Olimpiyat Oyunları’nda. Kadıköy Belediyesi de Kalamış Atatürk Parkı’nda kurduğu dev ekrandan canlı yayın yaparak olimpiyat coşkusu yaşatıyor.

31 Temmuz 2024 - 12:27

Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü saat 22.00'de yapılan açılış töreniyle resmen başladı. Seine Nehri'nde yapılan açılış töreniyle birlikte olimpiyatlar, 1900 ve 1924'ten sonra 3. kez Fransa'da düzenleniyor. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek. Türkiye’den ise 18 farklı branşta toplam 102 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Kadıköy Belediyesi de müsabakaları sporseverlerle Kalamış’ta buluşturdu. Atatürk Parkı’na kurulan dev ekranlarda sporseverler bütün müsabakaları canlı olarak takip ederek olimpiyat heyecanını hep birlikte yaşıyor.

İLK MADALYA OKÇULUK TAKIMINDAN

Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın bronz madalya mücadelesinde Çin'i 6-2 yenerek üçüncü oldu ve olimpiyatlardaki ilk madalyayı ülkemize kazandırdı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan milli takım, önce Kolombiya'yı 5-4 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Tarundeep Rai, Ramesh Pravin Jadhav ve Dhiraj Bommadevara'dan oluşan Hindistan ile karşı karşıya gelen ay yıldızlılar, mücadeleden 6-2'lik skorla galip ayrılarak bu kez adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşan milli takım, sahadan 5-4'lük yenilgiyle ayrılırken bronz madalya mücadelesinde Çin ile karşı karşıya gelerek 6-2’lik galibiyetle bronz madalyayı boynuna taktı. Bronz madalya ile madalya serisini başlatan ekibin bu başarısı aynı zamanda Türkiye’nin tarihinde elde ettiği ilk takım madalyası olarak da tarihe geçti.

FİLENİN SULTANLARI ÇEYREK FİNALDE

2024 Milletler Ligi'nde çeyrek finale kalan ancak Polonya'ya 3-2 yenilip turnuvaya veda eden Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gruplardan çıkmayı garantiledi.  Olimpiyatlarda ilk maçına Hollanda karşısında çıkan milliler, setlerde 2-0 geriden gelerek kazanmasını bildi.  Hollanda karşısında İlk iki sette ritim bulmakta zorlanan ve manşette devamlı hatalar yapan Filenin Sultanları karşısında Hollanda, ilk iki seti 25-19 önde bitirdi ve 2-0’lık üstünlük sağladı. Üçüncü sete her iki ülke de karşılıklı sayılarla dengede başladı. Set ortasında Melissa Vargas, Hande Baladın, Meliha Diken'in sergilediği ve geri dönüşün fitilini ateşleyen performanslar karşılığını verdi ve milliler üçüncü seti 25-22 önde tamamladı. Dördüncü sete kendi dominant oyununu sahaya koyarak başlayan Filenin Sultanları 25-22 kazandı ve setlerde eşitliği sağladı. A Milli Voleybol Takımı, son anları çekişmeli geçen karar setini 15-13, maçı da 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandı ve olimpiyatlara galibiyetle başladı. İkinci maçına Dominik Cumhuriyeti karşısında çıkan Filenin Sultanları ilk sette ritmini bulmakta zorlandı ancak ikinci setten itibaren beklenen oyunu sahaya koydu. Dominik karşısında Melissa Vargas 31 sayıyla rekor kırdı. Filenin Sultanları aldığı iki galibiyetle çeyrek finali de garantiledi. Milliler gruplardaki son maçını 4 Ağustos Pazar günü İtalya ile oynayacak. 

TARİHİMİZİN İLK ATICILIK MADALYASI 

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'ten oluşan 10m Havalı Tabanca Karma Takımımız, finalde Sırbistan'a 16-14’lük skorla mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli atıcılarımızın başarısı, Türkiye’ye Paris’te ikinci madalyayı kazandırırken, Türkiye’nin olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını da getirmiş oldu.

 

ARŞİV