Onlar, gençlere, spora ve topluma hizmet ediyorlar

Bir zamanlar sıralarında oturdukları Göztepe Ortaokulu’nun dernek ve kulüp çatısı altında bir araya gelmesini sağladılar.

28 Eylül 2011 - 11:26

Bir zamanlar sıralarında oturdukları Göztepe Ortaokulu’nun dernek ve kulüp çatısı altında bir araya gelmesini sağladılar.

Geçmişte Göztepe Ortaokulu olarak bilinen şimdi ise Göztepe İhsan Kurşunoğlu Lisesi olarak eğitim ve öğretim yaşamına devam eden köklü kuruluşun mezunları Kadıköylülere ve Türk sporuna hizmet etmeyi sürdürüyor. Yıllar önce oturdukları sıralardan mezun birer öğrenci olarak ayrıldıktan sonra da Göztepe Ortaokulu’nu hiçbir zaman unutmayan, şimdiki ismi Göztepe İhsan Kurşunoğlu Lisesi olsa da bu köklü kuruluşa bağlılıklarını düzenledikleri spor faaliyetleriyle sergileyen bugünün yetişkinleri, işadamları, öğretmenleri, geçtiğimiz hafta Kadıköylülerin unutamayacağı bir plaj voleybolu turnuvasına ev sahipliği yapmışlardı.
DERNEK VE SPOR KULÜBÜ
Göztepe Ortaokulu Mezunları Derneği Gençlik ve Spor Kulübü 2009 yılında kuruldu. Kulübün muhteşem bir de voleybol takımı var. Kulübün mihmandarları ise yine Göztepe İhsan Kurşunoğlu Lisesi’nin, namı değer Göztepe Ortaokulu’nun eski öğrencileri…
Kimler mi? Göztepe Ortaokulu’nun, 1982 yılında düzenlenen Ortaokullar arası Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye 2. olan kadrosu. Kimler var kimler… Serdar Tuncay, Müfit Erdoğ, Süha Üstün, Tanju Acar, Bozkurt Gezen, Cüneyt Ekşioğlu, Ergin Babacan, Ertan Dedeoğlu, Rana Sengör, Haluk Baştürk.
Kulübün Başkanı Serdar Tuncay, Genel Kaptan ise Müfit Erdoğ, Başkan Yardımcısı Süha Üstün, diğer isimler ise üyeler. Yani eski topraklar ellerini taşın altına koymuşlar. Bir zamanlar öğrencisi oldukları köklü eğitim kuruma karşı geçmişte olduğu gibi gelecekte de bağlılıklarını sergilemek amacıyla bir araya gelmişler. Tıpkı eski günlerdeki gibi. Yaşları ilerlese de, saçlara ak, şakaklara kar düşse de heyecan aynı heyecan. Şimdiki gençler için örnek çalışmalar yapmak, gençleri spora kazandırmak, bu yönüyle topluma bir anlamda hizmet etmek en önemli amaçları.
Kulüp başkanı adına açıklama yapan Genel Kaptan Müfit Erdoğ bir kutsal amaçtan da bahsediyor: ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs vermek. Ancak prosedür gereği bunu yapamamanın üzüntüsünü yaşıyorlar.
Kulübün ayakta kalması için 3-5 kişi bir araya gelip durumu finanse etmişler ve İstanbul Voleybol ligine katılmışlar. İlk yıl başarılı olamasalar da 2010/2011 sezonunda Anadolu yakasındaki tüm maçları set vermeden kazanmasını bilmişler. İstanbul Şampiyonası finallerine kalma başarısı gösterip, İstanbul 3. sü olmuşlar. Aynı yıl veteran voleybol takımı da 3. Olmuş. Sporcuların hepsi Kadıköylü diyor Genel Kaptan Müfit Erdoğ. Yani Kadıköy’ün bağrından doğan çocuklar hepsi. Kadıköy’ün sporda adını duyurması anlamında ellerinden geldiğince başarılı olmaya çalışıyorlar. Sponsor arayışları sürüyor. Hot Stop Mobil Cafe sponsorluğu kabul etmiş. En azından salon kirası ödemek gibi önemli bir maddi sıkıntıdan kurtulmuş kulüp. Erdoğ son olarak şöyle diyor: “Eğer yeterli sponsor bulabilirsek en büyük hayalimiz; vatana yararlı olabilecek öğrencilerin yetişmesine olacak katkılarımızdır.”
 

ARŞİV