Onlar hem ringleri hem kalpleri fethettiler

Praga’da düzenlenen Fudokan Dünya şampiyonasında sporcularımız önemli başarılara imza attılar.

11 Aralık 2013 - 14:57


28 Kasım-1 Aralık 2013 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen, 44 ülkeden 1090 sporcunun katıldığı Fudokan Dünya Şampiyonası’nda sporcular, çeşitli dallarda; 3 Altın, 1 Gümüş, 4 Bronz madalya ve ayrıca 4 dalda da 5 Dünya 5. Liği gibi önemli dereceler elde etmeyi başardılar.
Türk Karate-Do’sunun kurucusu ve Onursal Başkanı Kancho Hakkı Koşar’ın kafile başkanlığı yaptığı şampiyonada; Banu Koşar, Reyhan Koşar Kıvrak, Rıza Işık ve Mustafa Kıvrak hakem olarak görev yaptı.
         
MADALYA GETİRDİLER
Büyükler Kumitedede -70 kg’da Murat Sarı, Gençler Kumitede -70 kg’da Kaan Azcan, Kadet Kumitede -75 kg’da Enes Oruç altın madalya kazandılar.         
Kadet Kumitede -70 kg’da Alp Işık gümüş madalya alırken, En-bu Dalında da Enes Oruç ile Alp Işık bronz madalya kazandılar.
10-11 yaş  En-bu Dalında İsmet Kaan Günal, Zümra İm bronz madalya alırken,  10-11 yaş Bayan Takımı Katada; Zümra İm, Eylül Tuğlu, Seher Turcer ile ülkemize Dünya 5.liği getirdiler. 
8-9 yaş Kumitede Umut Gürol yine Dünya 5.liği elde ederken, 8-9 yaş En-buda Tuğran Tuğlu, Umut Gürol Dünya 5.liğini kazandılar.
Ayrıca Dünya Fudokan Karate Do Kongresinde Kancho Hakkı Koşar Dünya Karate -Do Federasyonunda 2. Başkanlığa ve Onur Kuruluna; Melek Koşar Hacıoğlu ve Banu Koşar Hakem Komitesine Meltem Koşar Yozgat da Teknik Komiteye seçildiler.
Şampiyonanın kapanış Seremonisinde Kancho Hakkı Koşar’a Uluslararası 9. Dan unvanı ile Onur şilti verildi.

ARŞİV