Patenin ve kaykayın adresi: Caddebostan

Gençlerin ilgi gösterdiği paten ve kaykay sporları Caddebostan Sahil’de yoğun bir şekilde yapılıyor. Gazete Kadıköy olarak gençlere neden burayı tercih ettiklerini sorduk

18 Ağustos 2016 - 15:53
Kaan DERTÜRK
Caddebostan Sahil’de yürürken, botlarının altındaki tekerleklerle akrobatik hareketler yapanları görürseniz sakın endişelenmeyin. Gördüğünüz kişi paten sporuna gönül vermiştir ve oldukça eğleniyordur. Hele hele kaba bir tahtanın üstünde kaymaya çalışan birilerini görürseniz sakın deli deyip geçmeyin. Azimli bir şekilde kaykayın üstünde durma savaşı veriyordur ve mutludur.
Kadıköy’ün çoğu yerinde spor yapanlarla karşılaşabilirsiniz. Fakat Caddebostan Sahil’in her köşesinde paten ve kaykay sporunu yapanlarla karşılaşmanız mümkün. Yaz aylarında birçok genç saatlerce Caddebostan Sahil’de kaymakla uğraşıp, bunun için ter akıtıyor. Gazete Kadıköy olarak Caddebostan Sahil’de patencilerin ve kaykaycıların arasına karışıp hem röportaj yaptık hem de aksiyon dolu kareler yakaladık.

SPORCULAR ANLATIYOR
Erkan Cesur (19): Yaklaşık 10 aydır paten sporuyla ilgileniyorum. Kayanları hep görüyordum ve merak ediyordum. Ben de başlamak istedim. Sonuç olarak aylardır kayıyorum. Patenin herkesin yapabileceği kolay bir spor olduğunu söyleyebilirim. Caddebostan’da paten kayan birçok yaşlı insan da gördüm. Paten kaymamla birlikte yeni bir hayatım başladı. Spor vasıtasıyla yeni insanlar tanıdım. Caddebostan’ı arkadaşlarımızla çok seviyoruz. Paten sporunu yapmamız için fazlasıyla ideal bir adres.
• Mustafa Karabacak (18): Üç seneden beri paten kayıp, iki yıldır güreş sporuyla ilgileniyorum. Pateni herkes tehlikeli bir spor olarak görüyor ama güreşirken daha çok sakatlandığımı söyleyebilirim. Paten kaymak hem kondisyonumu hem dengemi geliştiriyor. Yıllar sonra bile paten kayacağıma eminim. Haftanın her günü Caddebostan Sahil’de paten kayıyorum. Tüm arkadaş ortamım burada. Artık Caddebostan bizim için ev gibi. Kadıköy’ün insanı sporcuya anlayışla yaklaşıyor. Kayarken bizi kimse rahatsız etmiyor. Caddebostan, patencilerin kendilerini rahat hissettiği bir mekân.
• Atakan Cem Karagöz (20): Yıllardır kaykay kayıyorum. Son birkaç yıldır Caddebostan’da kaykay eğitmenliği yapıyorum. Yeni başlayan biri bu sporu beş saatlik kısa bir süre içinde yapmaya başlayabilir. Kaykay için en önemli nokta zeminin düzlüğü. Bu düzlüğü ise Kadıköy dışında bulmamız çok zor oluyor. Caddebostan bizim gibi sporcular için mükemmel bir yer.
Eros Alp Tuzcuoğlu (20): Paten sporunu 12 yaşımdan beri yapıyorum.
Bu spor benim için her şey demek. Kendimi bildim bileli kayıyorum. Caddebostan Sahil, patenciler için fazlasıyla yeterli bir nokta. Gerek insanlarıyla gerekse çevre olarak sağladıklarıyla iyi bir yer. Paten kaymıyor olsaydım bile zevkle buraya gelirdim.
• Yusuf Yıldız (24): Caddebostan’da 6 aydır paten kayıyorum. Burası benim için çok özel bir yer. Kadıköy’den başka bir yerde paten kaymak çok zor oluyor. Ne zemin çok iyi ne de çevre bizler için uygun değil. Saatlerimi bu spora harcıyorum ve çok memnunum. Gençliğin de bu spora fazlasıyla ilgisi var. Anne ve babalar çocuklarını kaymaları için teşvik ediyorlar. Bunları görmek çok güzel oluyor. Caddebostan’da küçüğüyle, büyüğüyle hep birlikte kayıyoruz.
 
CADDEBOSTAN’DA PATEN DERSLERİ!
Günümüzde paten ve kaykay sporlarına gösterilen ilginin artmasıyla beraber anne ve babalar da çocuklarını bu sporlara teşvik ediyorlar. Bu sayede Caddebostan Sahil’de paten ve kaykay dersleri verenleri görmemiz mümkün oluyor. Paten Deposu, Paten Dersi34 ve Mor Paten gibi usta patenciler özel dersler için sizleri bekliyor.


ARŞİV