Pilates'i çok SEVDİK

Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nde verilen pilates derslerinin ünü sınırları aştı.

08 Mart 2012 - 15:07

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Pilates dersleri son hızıyla devam ediyor.

Geçen yıl başlanan dersler yaz boyunca Kalamış’ta çimenlerin üzerinde ve palmiyelerin altında, deniz ve yeşilin ortasında düzenlenirken, tüm kış süresince ise Pilates için tasarlanan kapalı salonda devam etti.
İlk haberimizden bu yana pilates sporuna ilgi Kadıköy’de çığ gibi büyürken, katılımcı sayısı da her geçen gün arttı. Önceleri sadece Kalamış, Moda, Fenerbahçe gibi semtlerden gelen Kadıköylülerle yapılan pilates derslerinin sınırları genişledi. Son dönemde yabancı uyruklu veya Türk vatandaşlığına geçen  pilates kursu üyelerinin de sayısı artmaya başladı. Hafta içi her gün saat 09.30-10.30 ve 11.00- 12.00 dersler yapılıyor. Pilates kurslarına ilginin artmasında kuşkusuz Türkiye Jimnastik Federasyonu Pilates Eğitmenliği Belgesi’ne sahip uzman Nurcan Bengin’in de önemli bir katkısı var. Kurduğu diyalog ve işindeki uzmanlığıyla hem Türk hem de yabancı uyruklu hanımlara pilates sevgisini aşılamış. Maya Atakan, Natalya Saçlı, Juliia Sozdateleva, Anna Gonovicheve, Axana Salman, Luda Martelova ile Serenova Mikail (Türk vatandaşlığına geçti ve adı Seren oldu), Pilates kursundaki arkadaşlık ve Kadıköy Belediyesi’nin sağladığı modern çalışma ortamından da çok etkilenmişler.
Bu derslerde tempo bir hayli yüksek. Kış dönemiyle birlikte yüksek tempoya uyamayanlar veya pilates yapmaya yeni başlayanlar için Salı ve Perşembe günleri sabah 08.30-09.30 saatleri arasında birer ders daha eklendi.
Bu arada Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği dersler ücretsiz.
 
KGM: Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi
Münir Nurettin Selçuk Cd. N.23
Kalamış/ Kadıköy
0216 3497768
 
PİLATES OMURGA SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI
 
Türkiye Jimnastik Federasyonu Pilates Eğitmenliği Belgesi’ne sahip uzmanı Nurcan Bengin’e Pilates’in ne işe yaradığını sorduk:
“Kendimizi dış dünyaya ifade ediş şeklimiz duruşumuzla ilgilidir. Ne kadar düzgün bir omurgaya sahipsek o kadar özgüvenli görünürüz. Bundan anlaşılacağı gibi Pilates öncelikle duruşumuzu düzeltir, omurga sağlığına katkıda bulunur. Bu aynı zamanda sağlıklı bir bedene sahip olmak demektir. Hala Pilates’in bir spor egzersizi mi? Bir fizik tedavi yöntemi mi? olduğu tartışılmaktadır. Günlük hayatta hareketlerimizi öne doğru yaptığımız için (masa başı çalışmalar, bebek emzirme, ev süpürme vs…) biz çalışmalarımızı mümkün olduğu kadar esneterek ve sırtımıza yönelik yapmaktayız. Bu sayede yerçekimine karşı güçlenmiş oluyoruz. Pilates için düz bir tanımla kilo verdirmez desek de bedenen daraldığımızı ve istediğimiz şekilde biçimlendiğimizi söyleyebiliriz.”

ARŞİV