Plaj hentbol turnuvası Kalamış'ta yapıldı

Kadıköy Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği, Defne Spor Kulübü ve Çekmeköy Rotary Kulübü işbirliği ile İstanbul'da Gençlik Haftası kapsamında ikinci kez plaj hentbolu turnuvası düzenlendi

16 Mayıs 2024 - 10:14

2024 Paris Olimpiyatları'nda gösteri sporu, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda ise ilk kez olimpik spor olarak yer alacak plaj hentbolu Türkiye’de ve dünyada oldukça popüler hale gelmeye başladı. Bu ilgiye sessiz kalmayan Kadıköy Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği, Defne Spor Kulübü ve Çekmeköy Rotary Kulübü işbirliği ile İstanbul'da Gençlik Haftası kapsamında ikinci kez plaj hentbolu turnuvası düzenlendi.

DOSTLUK İÇİNDE GEÇTİ

Kalamış Plaj Sporları Sahası’nda 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen organizasyonun ilk gününde genç takımlar kategorisinde Gedik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kültür Üniversitesi plaj hentbolu erkek takımları mücadele etti. Dostluk içinde geçen turnuvada Marmara Üniversitesi iki rakibini de setlerde 2-0 mağlup ederek birinciliği kazandı. İkinci ise shoot-out sonrasında Kültür Üniversitesi'ni 2-1 yenen Gedik Üniversitesi olurken, Kültür Üniversitesi turnuvayı üçüncü tamamladı.Kalamış Plaj Hentbol Turnuvası’nın ikinci gününde kadın hentbol kulüpleri sahne aldı. Cent Koleji, Bostancıspor ve Avcılar 1903 takımlarını 2-0 mağlup etti. Defnespor'u da shoot-out sonrasında 2-1 mağlup eden Cent Koleji turnuvayı birincilikle bitirdi. Bostancı ve Avcılar 1903 takımlarını 2-0 ile geçen Defne ikinciliği kazanırken, Bostancıspor önünde shoot-out ile 2-1 galip gelen Avcılar 1903 üçüncü oldu. Bostancıspor ise günü dördüncülük ile tamamladı.

KADIKÖY HENTBOLUN MERKEZİ OLMA YOLUNDA

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Kalamış Plaj Hentbol Turnuvası’na yine Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapmıştı. Avrupa'da sürekli gelişen plaj hentbolunda Kadıköy merkez olma ve hentbol turnuvalarını bir gelenek haline getirerek ilgiyi arttırma yolunda yürüyor. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Defne Spor Kulübü'nün düzenlediği turnuvaların izleyen yıllarda büyüyerek devam etmesi planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Kadıköy'ü tüm sporlar ve sporcular için bir merkez haline getirmek isteklerini ve bunun için gösterdikleri çabayı vurguladı. Kösedağı’nın konuşmasının ardından tüm sporculara ve hakemlere madalya verildi. 

 

ARŞİV