"Engelsiz" denizlere yelken açtılar

Beylerbeyi Lions Kulübü, Karaköy Rotary Kulübü ve Kadıköy Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen projede zihinsel, işitme ve görme engelli 48 kişiye eğitimci kaptanlar tarafından temel yelkencilik eğitimi verildi

09 Ekim 2018 - 13:54

Beylerbeyi Lions Kulübü, Karaköy Rotary Kulübü ve Kadıköy Belediyesi anlamlı bir proje için bir araya geldi. “Engellere yelken açalım” sloganıyla uygulanan proje kapsamında Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nden 28 zihinsel engelli, 15 işitme engelli ve 5 az gören gence eğitimci kaptanlar tarafından “Yelkenli Yatçılık Temel Eğitimi” verildi. 10 adet yelkenliyle gerçekleşen etkinlik ilk olarak teknede temel güvenlik ve dikkat eğitimiyle başladı. Eğitimden sonra Kalamış Marina’dan açılan tekneler Prens Adaları istikametine doğru demir aldı. Yaklaşık 2 saat devam eden eğitim sonrasında tekneler tekrar Kalamış Marina’ya ulaştı. Eğitim sonrası gençler sertifikalarını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun elinden aldı.

“BAŞARIMIZ YÜZLERİNDEKİ İFADE”

Etkinlikte konuşan Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Ertuğrul Yıldız; “48 kardeşimize yelken sporu eğitimi verdik, denizde dümen kullandırdık. Arkadaşlarımız takım çalışmasının en güzel örneklerinden biri olan bu spor sayesinde birlikte hareket edebilme olgusu kazandılar. Yüzlerindeki o başarma ifadesi ise, bizim en büyük başarımızdır” dedi.

2420. Bölge Rotary Kulüpleri Guvernörü Hasan Akbayrak ise Türkiye’de hala belli bir bilincin yerleşmiş olduğunu dile getirerek,  “En önce engelleri bizim yıkmamız gerekiyor. Halbuki engelli kardeşlerimizin neleri başarabileceklerini bugünkü etkinlikte de görebiliyoruz. Benim dileğim, bundan sonra da engel olarak ne varsa kafamızda bunları bir şekilde aşılabilmek ve bu arkadaşlarımızı toplumda normal insanlar gibi görebilmektir” dedi.

“GÖNÜLLÜLER İHTİYAÇLARI GİDERİYOR”

Katılımcı gençlere sertifikalarını veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Değerli dostlar, anayasa Türkiye Cumhuriyeti’nde her yurttaşın eşit haklardan faydalanabileceğini söylüyor. Bu hakkın engelli kardeşlerimiz için de uygulanabilmesi için bu spor organizasyonuna destek verdiniz, hayata geçirdiniz. Bazen kamunun yeterli olmadığı yerlerde gönüllü çalışmaların ciddi bir şekilde yurttaşların isteklerini, ihtiyaçlarını giderdiğini görüyoruz. Maalesef Türkiye gönüllülük çalışmalarında 120.sırada. Bu iyi bir oran olmasa da Kadıköy’de durum çok iyi. Yaptığınız çalışmalar çok değerli ve kıymetli. Teşekkür ediyorum.” sözlerinin ardından katılımcılara sertifikalarını dağıttı.


ARŞİV