Renju Kadıköy'de

Kadıköy Avrupa Renju Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

24 Nisan 2015 - 11:36

MUSTAFA SÜRMELİ
Avrupa Gençler, Çocuklar Renju ve Gomoku Şampiyonası İstanbul’da düzenlenecek. 1-3 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki şampiyona Kalamış’taki Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde. Avrupa Şampiyonasına Estonya, Rusya, Türkiye’den katılım olacağı belirtildi.
Turnuva başarılı geçerse 2016 yılında, şimdi katılan ülkelerle beraber Çin, Tayvan, Japonya, Kore, İsveç ve Finlandiya’nın da katılacağı Dünya şampiyonasının Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanıyor. 
  
RENJU NEDİR?
Renjunun; satranç ve go kadar önemli bir zeka sporu olup, entellektüel sporlar sıralamasında 2. sırada olduğu belirtildi. Avrupa Çocuklar ve Gençler Renju Şampiyonası organizasyon komitesi üyesi aynı zamanda Türkiye’de düzenlenecek olan 2015 Avrupa Şampiyonasının başkanı Mert Gürgüç, “Çocukların bu oyunu seçme sebebi çok eğlenceli olması ve beyin gelişimine çok büyük etkisidir. Kuzey Avrupa ve Uzak doğuda çok yaygın, bazı ülkelerde zorunlu ders kapsamındadır. Ülkemizde ilk İstanbul Kadıköy’de bizimle başlamış olup, Kadıköy Belediyemizin katkılarıyla ilk turnuvamız 1-2-3 Mayıs 2015 tarihinde Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşecektir” dedi.

RENJU ÜYELİĞİ KABUL EDİLDİ
Uluslararası Renju Federasyonu(RIF),Türkiye’nin Uluslar arası Renju Federasyonu üyeliğini geçtiğimiz günlerde resmi sertifikayla onayladı. Mert Gürgüç, bu gelişmeyle Türkiye’de renjunun çok iyi bir yere geleceğine inandığını söyledi.
Türkiyenin Renju federasyonuna katıldığı ve ilk etkinliğin gençler ve çocuklar düzeyinde İstanbul’da düzenleneceğine dair haberlerin yurt dışında da yer bulduğu ifade edildi.


Gençler Türkiye Renju&Gomoku Takımı
Pelin Zencir, Melek Sofia Gürgüç, Boys Alkin Kilinclar, Oğuzhan Yılmaz, Emre Dinçer, Sarp Fırat Toprak, Deniz Kaan Erman, Selim Teyyar, Rahmi Kaan Ateş, Kuzey Sipahi.


Fotoğraflar: Ants Soosory’un albümünden

ARŞİV