Roberto Carlos o golü unutamıyor

Dünya futbolunun efsane isimlerinden olan, Fenerbahçe’de de top koşturan Roberto Carlos, Türkiye’nin yabancı sporcular için tercih edilen bir ülke olduğunu söyledi.

11 Eylül 2013 - 11:43
Dünya futbolunun efsane isimlerinden olan, Fenerbahçe’de de top koşturan Roberto Carlos, Türkiye’nin yabancı sporcular için tercih edilen bir ülke olduğunu söyledi.

Gençlik Spor Dergisi’nden Ali Sait Kadıoğlu’nun sorularını yanıtlayan futbolun yaşayan efsanesi Roberto Carlos, Türkiye’de futbola olan tutkunun yabancı yıldızları Türkiye’ye çektiğini söyledi. Teknik direktörlüğünü yaptığı Sivasspor’da iyi futbol oynayan, iyi bir takım oluşturmak istediğini, uzun vadede ise Spor Toto Süper Lig’de ilk 4’e girip UEFA Avrupa Ligi biletini almaya çalışacaklarını belirten Roberto Carlos, yabancı oyuncu kontenjanının biraz daha arttırılması taraftarı olduğunu ifade etti. Son yıllarda futbolun önemli isimlerinin Türkiye’yi tercih ettiğini, bunda Türkiye’deki hayat standartlarının yüksek olmasının etkili olduğunu söyleyen Carlos, dergiye yaptığı açıklamada, “Eskiden, ‘Futbolcu Rusya’ya veya Türkiye’ye kariyerinin sonunda gider’ şeklinde bir anlayış vardı. Bizler belki de bu mantalitenin değişmesinde pay sahibi olduk. Söz konusu isimler, sahaya girip ellerinden geleni yapıyor. Taraftarlar da bunu görüyor. Türkiye’de taraftarların futbol tutkusu inanılmaz. Bu faktör de yıldız isimleri Türkiye’ye çeken sebeplerden biri bence” dedi.
 
OYUNCULARIMIN ARKASINDAYIM
Tek endişesinin bütün hafta çalışıp hafta sonu o maçı kaybetmek olduğunu, adım adım ilerlemeyi seven bir insan olarak kafasındaki tek düşüncesinin antrenmanlara yoğunlaşmak ve bunu tam anlamıyla uygulamak olduğunu belirten Carlos, “Özellikle kaybedilen bir maçtan sonra, sorumluluk bendedir. Oyuncularımın arkasında dururum ve onları korurum” diye konuştu.
Carlos, 2 buçuk yıl geçirdiği Fenerbahçeyle ilgili de düşüncelerini açıklayarak,“Hem Türkiye kupasında hem de ligde şampiyon olduk. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir dönem geçirmiştik. Bazen durup düşündüğümde ‘Acaba bir sene daha kalsa mıydım?’ diye soruyorum kendime ancak kader bir şekilde yollarımızı ayırdı” dedi.
Carlos, futbolculuk yıllarında kendisini en çokLuis Figo’nun zorladığını, 1997 yılında Brezilya Milli Takımı formasıyla Fransa’ya karşı attığı frikik golünü ise hiç unutamadığını da söyledi.

ARŞİV