"Rotamız engelsiz yaşam"

Kadıköy Ahenk Lions Kulübü “Rotamamız Engelsiz Yaşam” mottosuyla 40 engelli bireye eğitimci kaptanlar eşliğinde temel yelkencilik eğitimi verdi.

05 Haziran 2024 - 13:56

Kadıköylü Ahenk Lions Kulübü’nün engelli bireylere yönelik “Rotamamız Engelsiz Yaşam” mottosuyla hayata geçirdiği etkinliğin bu yıl altıncısı düzenlendi.   4 Haziran 2024 Salı günü Setur Marinas Kalamış Fenerbahçe’de gerçekleşen etkinlikte engelli bireylere eğitmen kaptanlar tarafından temel yelkencilik eğitimi verildi. Aktiviteye Ataşehir Belediyesi Engelli Merkezi'nden zihinsel ve fiziksel engelli 40 birey katıldı. Etkinlik toplam 7 yelkenli teknede eğitimci kaptanların "Yelkenli Yatçılık Temel Eğitimi" vermeleri ile başlayıp ardından iki saatlik yelken gezisi ile devam etti. 

Kulüp başkanı Arzu Nizamoğlu aktiviteyle ilgili olarak, “Aktiviteye katılan engelli arkadaşlarımızın denize açılarak, yelken sporu ile tanışmalarını sağlamak, istendiğinde bütün engellerin kalkabileceğini hissettirmek ve onlara unutamayacakları bir gün yaşatmak en büyük gayemiz. Engelsiz bireylerin bile hareket etmede, dikkat ve koordinasyonda son derece zorlandığı yelkencilikte engelli bireylerin yaşayacakları deneyim, onların tüm yaşamları boyunca unutulmaz anıları arasında yer almasını temenni ediyoruz.” dedi.


ARŞİV