Salon futbolu başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) bu yıl ilk kez Türkiye Kadınlar Futsal Ligi düzenlemek için çalışmalara başladı.

25 Şubat 2016 - 16:43
TFF tarafından düzenlenecek olan Türkiye Kadınlar Futsal Ligi’nin İstanbul ayağı için başvurular başladı. Lig 1 Nisan-15 Mayıs tarih aralığında planlanacak. Başvuru sayısının 10 takıma ulaştığı belirtildi.
Diğer taraftan İstanbul’da futsal ligi başlaması için çalışmalar başladı.
TFF İstanbul Şubesi’nin yetkilileri şu günlerde İstanbul’da erkekler futsal şampiyonası düzenlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından yürütülmesi planlanan 2015-2016 sezonu Futsal Ligi başvuruları tamamlandı.
TFF İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada, erkeklerde İstanbul Üniversitesi, Anadoluhisarı, Çıksalın, Avcılar Cihangir, Nişancakale, Özalibeyköy ve Göktürk spor kulüplerinin 2015-2016 sezonunda futsal ligine katılacağı belirtildi. Kura çekimi yapıldıktan sonra İstanbul Futsal Ligi’nde gruplar belirlenecek.

FUTSAL NEDİR?
Futbol ve halı saha futboluna da benzetilen futsal, bir takım sporu olup, takımlar bir kaleci olmak üzere 6 kişiden oluşuyor. 7 tane de yedek oyuncu bulunuyor. Futsal 20’şer dakikalık 2 devreden oynanırken, oyundan çıkan bir oyuncu başka bir oyuncunun yerine oyuna tekrar girebiliyor. Futsalda taç atışı ayakla kullanılır. En az 38 en çok 42 metrelik uzunluk ve en az 18, en fazla 25 metre genişlikteki sahalarda oynanan futsalda, kaleler 3 metre eninde, 2 metre yüksekliğinde.

ARŞİV