Şampiyon destek bekliyor

Vücut sporunun güçlü ismi, Hasanpaşa’da bulunan spor salonunda mahallenin gençlerine spor yapma olanağı sağlayan Hasan Murat Adatepe destek bekliyor

16 Mart 2012 - 10:37

Katıldığı vücut geliştirme şampiyonalarından alnının akıyla derece elde ederek çıkan, Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek her türlü sportif özelliğe sahip olmasına rağmen sponsor bulamama nedeniyle bayrağımızı yurt dışında dalgalandırma şansını bir türlü bulamamaktan yakınan Hasan Murat Adatepe ay sonundaki Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmeleri öncesinde de sponsor bulamazsa Avrupa’ya gidemeyecek. Kadıköylü, yani içimizden biri olan vücut sporunun güçlü ismi Hasan Murat Adatepe, “23 Mart 2012 tarihinde Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası Milli Takım seçmesi yapılacak. Eğer derecelere girersem maddiyattan dolayı Avrupa’ya gidemeyeceğim” dedi.

YA SEÇMELERİ GEÇİP MİLLİ TAKIM’A GİRERSEM!
Adatepe vücut geliştirme sporunda birçok derece elde etmiş. Hasanpaşa’da bulunan spor salonunda hem spor yapıyor hem de gençlere spor sevgisini aşılıyor. Kendi halinde, sporun ahlaki özelliklerini içinde benimsemiş biri. Çevre halkı ve esnafın da sevgisini, takdirini kazanmış. Birçok genç ve spora ilgi duyan kişinin spor ile haşır neşir olduğu bir mekân olmuş Adatepe’nin spor salonu. Gençler sokakta değil, spor salonunda vakit geçiriyor, kötü alışkanlıklar yerine spor ile ilgileniyorlar Hasan Murat Adatepe sayesinde. “Vücut geliştirme sporu sayesinde sağlıklı besleniyorum, hayatımı disiplin içinde sürdürüyorum. Kendimi 18 yaşındaki gibi genç hissediyorum. Herkese spor yapmayı, özellikle vücut geliştirme sporuyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum” diyen Adatepe, seçmeleri geçeceğine kesin gözüyle bakıyor ama “Eğer bu gerçekleşip, Türkiye’yi yurt dışında temsil etme fırsatı bulursam ki buna eminim parasızlık yüzünden uluslar arası şampiyonaya katılamayabilirim” dedi.
BAŞARI ÇOK AMA SPONSOR YOK
Hasan Murat Adatepe 28 yaşında bir iddia üzerine vücut geliştirme sporuna başlamış. 20 yıldan bu yana aralıksız vücut geliştirme sporuyla ilgileniyor. Hasan Murat Adatepe’nin spor kariyeri başarılarla dolu. Sporun bir çok dalıyla ilgilenmiş. Hatta profesyonel olarak yaptığı sporlar da var. Vücut geliştirme sporu ise Hasan Murat Adatepe’nin yaşamında kendi tabiriyle bambaşka bir yere sahip. 55 kilodayken başladığı ve çevresinin “Bundan bir şey olmaz” diye baktığı çelimsiz genç şimdi tüm bunların aksine görüntüsüyle çok sağlıklı ve her isteyenin sahip olamayacağı bir vücuda sahip. İnat ettiği ve “Başaracağım” dediği spor dalında bugüne kadar 36 tane ulusal ve uluslar arası düzeyde yarışmaya katıldı.
Hasan Murat Adatepe’nin dereceleri
-1999-Atatürk Kupası 1.’si
-2002-Dünya Şampiyonası Seçmeleri 2.’si
-2004-Avrupa Şampiyonası Çiftler 1.’si
-2009-Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri 1.’si
-2010-Dünya Şampiyonası Seçmeleri 2.’si
-2011-Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri 2.’si
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV