Şampiyon dördüncü kez İspanya

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya ile İngiltere finalde karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan finalde İspanya İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek tarihindeki dördüncü şampiyonluğuna ulaştı

19 Temmuz 2024 - 11:36

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali'nde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede İspanya'ya şampiyonluğu getiren golleri, 47. dakikada Nico Williams ve 86. dakikada Mikel Oyarzabal attı. İngiltere'nin tek golü ise 73. dakikada Cole Palmer'dan geldi. Finalde İngiltere'yi yenerek şampiyonluğa ulaşan İspanya, turnuvada oynadığı tüm maçları kazandı. İspanyollar, turnuvada Hırvatistan, son şampiyon İtalya, Arnavutluk, Gürcistan, ev sahibi Almanya, mutlak favori Fransa ve son olarak İngiltere'yi mağlup ederek oldukça zorlu bir yoldan yenilgisiz bir şekilde şampiyonluğa ulaştı.

EN BAŞARILI TAKIM

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde 2024’e kadar en fazla Almanya ile İspanya mutlu sona ulaşmıştı. Geride kalan 16 turnuvada iki ülke, 3'er kez kupayı evine götürme başarısı göstermişti. İspanya, 2024’te oynanan karşılaşmada Almanya ile eşitliği bozdu ve tarihinde bu kupayı 4. kez elde ederek en fazla şampiyon olan ülke konumuna ulaştı. Daha önce 4 kez final oynama başarısı gösteren İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de mutlu sona ulaşmış 1984'te ise ikinciliği elde etmişti. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez finalde mücadele eden İngiltere, yine mutlu sona ulaşamadı. Turnuva tarihinde ikinci finalini oynayan İngilizler, İtalya’dan sonra İspanya’ya da finalde kaybederek bir kez daha sahadan üzgün ayrıldı. Şampiyonada farklı kategorilerde bireysel ödüller sahibini buldu. Turnuvanın en iyi futbolcusu İspanya'dan orta saha oyuncusu Rodri seçildi. En iyi genç oyuncu ödülü ise Avrupa Şampiyonası tarihinin en genç oyuncusu ve golcüsü rekorlarını kıran İspanyol Lamine Yamal'a verildi.

 

ARŞİV