Şampiyon yönetimde hedefler büyük

Bostancı Spor Kulübü Başkanı Ramazan Oral, gelen şampiyonluğun ardından duygularını anlattı

27 Ocak 2011 - 14:23

Bostancı Spor Kulübü Başkanı Ramazan Oral, gelen şampiyonluğun ardından duygularını anlattı


Bostancı Spor Kulübü A Takımı mücadele ettiği 1. Amatör 13. Gruptaki zorlu rakiplerini geride bırakarak, şampiyonluğu göğüsledi. Zorlu bir sezonun ardından bugünlerde kulüpte bir bayram havası hakim. Şampiyonluğun ardından Kulüp Başkanı Ramazan Oral, Gazete Kadıköy’ü kulübün tesislerinde ağırladı.
Sadece Başkan Ramazan Oral mı? Hemen hemen yönetimin hepsi oradaydı ve çok mutluydular. Kolay değil, zorlu bir lig maratonu geride kalmıştı. Başkan Ramazan Oral’ın, Kulübün demirbaşı olarak tabir ettiği eski başkanlardan Eser Lale, Kırgızistan’dan sportif direktör olarak tekrar getirilen Minnet Yalçın. İletişim sorumlusu yönetici İsmail Alibaş, yönetim kurulu üyesi Nazım Meriç, Başkan Yardımcısı Osman Şeker bizi güler yüzle karşıladı. Kulüp Başkanı Ramazan Oral 1961 Malatya doğumlu. 20 yıldır Bostancı’da yaşıyor ve semtin sevilen sayılan bir esnafı. Sorularımızı içtenlikle yanıtlıyor Başkan Ramazan Oral ve çalışkan bir yönetime ve örnek sporculara sahip olduklarını belirterek başlıyor söze.

-Şampiyonluğun ardından duygularınızı anlatır mısınız?
Şampiyonluktaki başarı tüm yönetimin ve sporcuların başarısıdır. Kolektif bir çalışmanın sonucu. Sezon başındaki dört maçta puan kayıplarımız olunca herkeste bu sene de olmayacak diye bir his uyandı. Ama yönetim ve sporcularımız olarak inandık. Son dakikaya kadar da kovalayacağımızı söyledik. Son 3 hafta güçlü rakibimiz Adalar’ın arka arkaya puan kaybı ve final havasında geçen son maçta şampiyonluğa ulaştık. İlk yarısı sıkıntılı geçti ama ikinci yarı iyi futbolla neticeye ulaştık. Herkes gibi ben de sevinçliyim.

-Kulüpten bahseder misiniz?
Bostancıspor Kadıköy’ün güzide takımlarından bir tanesi. Kulübün bu günlere gelmesinde çok büyük emeği geçen esnaf ağabeylerimiz kardeşlerimiz var. Bostancı çok büyük bir hinterlandı olmasına rağmen, aslında halktan ve esnaftan çok da ilgi görmeyen bir takım. Tek nedeni bölgede bir spor tesisinin olmayışıydı. İnşallah bu ilgiyi daha da çoğaltacağız. 2007’ye kadar sportif başarılarımız çoktu. 2007-2010 arasında çalıştığımız Kozyatağı’ndaki saha kapandı. Bocalama dönemi geçirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahildeki tesisi bize kazandırınca ihtiyacımız olan sahaya kavuştuk ve sportif başarı tekrar geldi. Bunun için Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür ediyoruz. Aşağı yukarı her kategoride bir başarı elde edebiliyor Bostancı Spor Kulübü.
A kategorisinde dördüncü şampiyonluğunu bu yıl kazandı.
Bostancı Spor Kulübü’nün bugünlere kadar gelmesinde Kadıköy Belediyesi’nin çok büyük emeği var. Kulüp lokalini kazandırdılar. Birçok kulübün sahip olmadığı bir lokale kavuştuk. Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Av. Selami Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Kulübümüz büyüyor gelişiyor. Kendisinden kulübümüzün üst katının yapılması için desteğini bekliyoruz.
Yönetimimiz döneminde kulübümüze bir minibüs de kazandırdık.
Şu anda burada olmayan Mustafa Pala, Peyami Eken, Mehmet Ali Bahadır, Metin Seven, Yalçın Oral’ı da unutmamak gerek. Halikarnas Şirketler Grubu Başkanı Bilgin Özkaynak’a da teşekkür ederiz kulübümüze verdikleri destek için

-Kulüp olarak öncelikleriniz nedir?
Yönetim olarak idealimiz spor zevkini yaşarken, başarı hedefini koyarken, bir kolej havası oluşturmaya çalışmaktı. Disiplinli bir şekilde bu işi götürmek gerektiğinin bilincinde hareket ettik. Bunu sporcularımıza da aşılamaya çalıştık. Tabiî ki sportif başarı önemlidir ama bir sporcuda olması gereken kişilik ve düzgün karakter de bizim için her zaman ön planda tuttuğumuz değerlerdir.

-Bostancıspor açısından süper amatör lig hakkında düşünceleriniz nedir?
Daha önce de Bostancıspor süper amatör lige çıkmıştı. Yani tecrübemiz var. Ancak süper amatör lige çıktığımız sezon Kozyatağı sahasının kapanışına denk gelen bir dönemdi. Tesissizlik ve antrenman yapamayışımızdan dolayı bocalama yaşadık ve üç yıl sportif başarı elde edemedik. Ama bu defa kaldığımız yerden devam edeceğiz.

-Yerel yönetimlerden neler bekliyorsunuz?
Belediyeler amatör takımlara gerekli imkan ve olanakları sağlamalıdır.
Kadıköy Yakası’nda amatör spor kulüplerinin sağlık merkezi olması şart. Olası sakatlanmalarda amatör takımlar ve sporcular için çok önemli. Kadıköy’deki tüm amatör sporcuların yararlanabileceği bir sağlık merkezi isteğimiz var Kadıköy Belediyemizden.



Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV