Şampiyonanın maskotu Badem

İstanbul’da 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nın maskotu ‘Badem’ oldu...

23 Kasım 2011 - 09:32

İstanbul’da 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nın maskotu ‘Badem’ oldu.

2012 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasının Maskotu Badem büyük ilgi gördü. İstanbul İl Gençlik Spor Müdürlüğü internet sayfasından verilen haberde Fina ve Yüzme Federasyonu  2012’de Türkiye’de gerçekleşecek Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası öncesinde hazırlıkları görüşmek üzere İstanbul’da biraraya geldi.
12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası toplantısına katılan Fina Genel Sekreteri Cornel Marculescu ve Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yarımcısı Tamer Taşpınar, Organizasyon Komite Başkanı Onat Yıldırım Şampiyona’nın maskotu “Badem” ile objektiflere poz verdi.
Yarışmanın maskotu “Badem” ismini geçtiğimiz yıllarda Didim’de yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve herkesin sevgisini kazanan, nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokundan alıyor.

TAM DESTEK VERİYORUZ
Şampiyona hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda bir hoşgeldiniz konuşması yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan  “2020 Olimpiyatlarına da aday olan ülkemizin, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmasını çok önemsiyoruz. Biz de genel müdürlük olarak konuya ilişkin tam desteğimizi veriyoruz”  diye konuştu.
İki yılda bir gerçekleşen Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, bir yıl aradan sonra, Dubai’nin ardından 12-16 Aralık  2012 tarihleri arasında, 5 gün  sürecek olan  bir organizasyonla  yaklaşık 180 ülkeden sporcuların katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek.

ARŞİV