Satrançta dünya görevi

Kadıköylü milli satranççı Ekaterina Atalık, FIDE Sporcular Komisyonu'na atandı

17 Mart 2021 - 11:27

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), milli satranç oyuncusu Ekaterina Atalık’ın Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Sporcular Komisyonu'na atandığını duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamada, "FIDE, yeni sporcu komisyonunu duyurdu. Uluslararası ustamız Ekaterina Atalık, FIDE Sporcular Komisyonuna üye olarak atandı. Doğrudan alınan 9 üye dışında komisyona Alina Kashlinskaya, Jomo Pitterson ve Odion Aikhoje de seçildi. Sporcumuza yeni görevinde başarılar diliyoruz." denildi.

Ekaterina Atalık da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni görevime başlamayı dört gözle bekliyorum. Tüm satranç oyuncularını düşüncelerini ve önerilerini paylaşmaya davet ediyorum. Satrancı bir spor olarak birlikte geliştirelim” dedi.

“SATRANÇ, ÇALIŞMA İŞİ”

Ülkemizin tarihteki ilk kadın büyük ustası olan, satrançta 33 yılı geride bırakan 38 yaşındaki Ekaterina Polovnikova  Atalık'ın kariyerinde, 2006'da Avrupa şampiyonluğu ve 2019 Dünya Hızlı Satranç üçüncülüğü bulunuyor.  'Satrancın Temelleri' kitabının yazarı Atalık ve eşi/satranççı Suat Atalık, yaşadıkları Bostancı semtinde, Gazete Kadıköy’e röportaj vermişlerdi. ‘Türkiye’ye satranç alanında ilk altın madalyasını kazandıran sporcu’ olan Ekaterina Atalık 5 yıl önceki o söyleşide, “Satranç hem çok enteresan bir oyun hem de çok eğlenceli. Oynarken çok keyifli ama çalışırken sıkıcı! Satrancın en zor ama en önemli kısmı konsantrasyonu saatlerce sağlayabilmek… Bence satrancı iyi oynayabilmek için doğuştan yetenek ya da çok zekâ gerekmiyor. Gerekli olan çok çalışmak!” demişti.

 Kadıköy’ün satranç başarısı

Covid-19 salgını sebebiyle okullar arası faaliyetlerin yüz yüze yapılamamasından ötürü İstanbul geneli lise öğrencilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak düzenlenen "İstanbul Okullar Arası Online Satranç Turnuvası" sonuçlarına göre Kadıköylü okul dereceye girdi. Buna göre İstanbul Atatürk Fen Lisesi Kadıköy’de birinci, İstanbul genelinde ise dördüncü oldu. Kent  genelinden toplam 170 lise öğrencisinin katıldığı yarışmada, ayrıca İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencilerinden Seha Çalışkan da 15 yaş kategorisinde İstanbul ikincisi oldu.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi okul takımı, 2019-2020’da Okul Sporları 1.Bölge  Okullararası Gençler (Liseliler )Satranç Yarışmasında da ikinci olmuştu.




 


ARŞİV