Satrançta şampiyon belli oldu

Marmara Üniversitesi Kütüphane Kulübü’nün ilk defa düzenlediği satranç turnuvası sonuçlandı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binası 3 nolu derslikte düzenlenen...

05 Ocak 2011 - 15:56

Marmara Üniversitesi Kütüphane Kulübü’nün ilk defa düzenlediği satranç turnuvası sonuçlandı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binası 3 nolu derslikte düzenlenen ve üniversite gençliğinin büyük ilgi gösterdiği turnuvanın başhakemliğini Satranç Federasyonu hakemlerinden Volkan Uçankuşlar yaparak üniversiteli satrançseverlere destek verdi.
Kampüsten 16 öğrencinin katıldığı turnuvada İsviçre sistemi kuralları uygulandı. İsviçre satranç sistemi 15 dakika gibi kısa bir sürede hızlı oyunu gerektiriyor ve oyun 4 tur üzerinden oynanıyor.
Turnuva sonunda sıralama şöyle gerçekleşti:
1-Sercan Zülfikar-(Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler 1. sınıf öğrencisi)
2-Adnan Avcı-(Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans öğrencisi)
3-Gökhan Nurkan-(Spor Yöneticiliği 1. sınıf öğrencisi)
Dereceye gidenlere madalyaları ve kitap setleri hediye edildi.
Birinci Sercan Zülfikar ödülünü Öğretim üyesi Alkan Uğurlu’dan, ikinci Adnan Avcı ödülünü Öğretim üyesi Fatih Dervent’den, üçüncü Gökhan Nurkan da ödülünü Öğretim üyesi Müfide Yoruç Çotuk’tan aldı.
Türkiye Satranç Federasyonu Hakemi ve turnuvanın başhakemi Volkan Uçankuşlar’a kulüp adına Öğretim Üyesi Ümit Kesim kitap seti armağan etti. Turnuva, ödül töreninin ardından kokteylle sonlandı.


ARŞİV