Satrançta Türkiye'nin Gururları

7. Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda Türkiye’nin genç dâhileri yedi madalya ile ülkenin gururu oldu.

24 Mayıs 2011 - 15:15

29 Nisan-09 Mayıs 2011 tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilen 7. Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’na 7, 9, 11, 13,15, 17 yaşlarda olmak üzere altı kategoride kız ve erkek toplam 350 sporcu katıldı. Şampiyona’ya yirmi üç sporcu ile katılan Türkiye, 7 madalya kazandı.
Şampiyona’nın U11 kategorisinde Bahadır Özen ve U15 kategorisinde Batuhan Daştan altın, U7 kategorisinde Ekin Barış Özenir, U13 kategorisinde CM Vahap Şanal, U17 kategorisinde Cankut Emiroğlu gümüş madalya, U13 kız kategorisinde Ezgi Menzi ile U13 kategorisinde FM Cemil Can Ali Marandi ise bronz madalya kazandı. Türkiye’nin gururu genç satranççılarla Pazartesi günü ülkeye dönen Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanlarından Gülkız Tülay sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Polonya’da gerçekleştirilen önemli bir turnuvadan iki altın, üç gümüş ve iki bronz olmak üzere toplam yedi madalya ile dönmekten büyük gurur duyuyoruz. En önemli destekçimiz Türkiye İş Bankası’na, Türk çocuklarının satrançtaki başarısını uluslararası platforma taşımalarına yönelik katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
İş Bankası satranç sporunu yaygınlaştırmak ve satrancı ülkede kitlesel bir spor haline getirmek için 2005 yılı Aralık ayında Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsorluğunu üstlendi.


ARŞİV