Selülit ve Pilates

KGM Pilates Uzman Eğitmeni Nurcan Bengin bu sayımızda hanımların kâbusu selülit konusunu ele aldı. Bengin, pilates ve selülit konusunda bakın ne gibi bilgiler paylaştı.

21 Haziran 2012 - 16:14
KGM Pilates Uzman Eğitmeni Nurcan Bengin bu sayımızda hanımların kâbusu selülit konusunu ele aldı. Bengin, pilates ve selülit konusunda bakın ne gibi bilgiler paylaştı:
 
Selülit, yağ hücrelerinin mikrosirkülasyon bozukluğu sonucu içeriklerindeki su ve yağ miktarlarının artmasıyla başlayan bir olgu. Hücreler giderek şişer ve bu, yağ hücre gruplarını içine alan odacıkların bağ dokusundan oluşan duvarlarına baskı yapmalarıyla sonlanır. Bu durum, odacık duvarlarında dejeneratif değişikliklere yol açar, duvarlar sertleşir, elastikiyetini kaybeder ve yer yer çekintiler oluşur.
Bununla birlikte, üzerinde ona yapışık olan cildin de çekilmesi ve hareket edememesiyle sonlanır.
Bu da dışarıdan portakal kabuğu olarak adlandırılan görüntünün oluşmasına yol açar.
Bu aşamada sıkışan ve fıtıklaşan yağ dokusu bu bölgedeki dolaşımın daha fazla bozulmasına ve selülitin daha fazla artmasına yol açar. Artık olay kısır döngüye dönüşmüştür. Dolaşım bozukluğu, selülüti; selülit de dolaşım bozukluğunu artırır.
Genetik eğilim, hormonal değişimler, özellikle östrojen seviyesi dolaşım bozukluğu yapmaktadır. Yaşla birlikte cilt bağ dokusunun zayıflaması, kilo almak ve egzersiz yapmamak, hamilelik, sigara, doğal olmayan gıdalar, aşırı yağ, rafine şeker kullanımı ile bozulan lenf dolaşımı selülite neden olur.
Peki, bunun kurtuluşu yok mu? Bengin, selülit’e karşı en etkili egzersizlerin pilates, tempolu yürüş ve yüzme olduğunu belirterek, hanımlara bu konuda önemli bir tüyo vermiş oluyor.
 

ARŞİV