Sen neymişsin Pilates!

Herkese merhaba; bu hafta öğrencilerimden pilates ile ilgili yoğunlukla duyduklarımı sizlerle yorum katmadan paylaşacağım.

20 Eylül 2012 - 15:28
Herkese merhaba; bu hafta öğrencilerimden pilates ile ilgili yoğunlukla duyduklarımı sizlerle yorum katmadan paylaşacağım. Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Ücretsiz Pilates Derslerimiz Eylül ayının ilk haftasıyla beraber üçüncü sezonuna merhaba dedi. Bugüne kadar birçok katılımcımız oldu derslerimize… Hepsiyle çok hoş anlar paylaştık.
Pilatese devam hanımlar, diyetle birlikte yaparsanız müthiş bir sıkılaşma ve kilo verme yöntemi. Ama sadece bir bölge üzerine çalışmayın, basen, karın, kalça, sırt… Tüm hareketleri yapmaya çalışın… Doğru nefesle birlikte yağlarınızdan kurtulurken psikolojiniz de düzeliyor.
İşte katılımcılarımızın deneyimlerinden bazıları…
 
-“Ben tam 16 günden beri pilates yapıyorum ve çok memnunum, kendimi şimdiden incecik hissetmeye başladım. Ama daha henüz bu sadece his... Gerçekten incecik olana kadar devam edeceğim. Çok mutlu edici ve rahatlatıcı bir spor…”
-“Pilatese başlayalı daha yedi gün oldu. Arkadaşların üç sezondur pilates yaptığını duyunca moralim bozulmuştu, Evime bu kadar yakın bir pilates merkezi olduğunu nasıl olmuş da duymamıştım. Ancak şimdi zararın neresinden dönersen kârdır diyorum. Çünkü bu kadar kısa zamanda bile kendimde fark hissetmeye başladım.”
-“Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru pilates yapmaya başlamıştım. İki ay da 3 kilo kadar vermiştim. Vücudumda sıkılaşmalar hissetmiştim. Ağustos ayı süresince derslerimiz tatile girdiğinden zorunlu olarak ara verdik. Şimdi çok mutluyum, hem derslere katılmak, hem yeni arkadaşlıklar kurmak, hem de motive olarak daha az yemek-yemek artık benim yaşam şeklim. Süper bir spor… Hem bedenen hem de ruhen insan kendini süper hissediyor…”
-“Ben başladığı günden bu yana haftada 3 kez pilates yapıyorum, arada aksıyor ama yürüyüşü hiç ihmal etmediğim için birbirini kompanse ediyor. En azından eskisi gibi hantal değilim. Eskiden hareket anlamında çok tembeldim. Kilo sorunum hep vardı ve ben sürekli ölümcül diyetler keşfeder sonra bir gün kendimi kaybedip, bir paket çikolatayı siler süpürürdüm. Bir gün Kalamış’ta Pilates dersleri yapıldığını öğrendim. O gün bu gündür hayatımda çok şey değişti. Kilolarım sebebiyle bebek sahibi olmam zordu. Artık hem psikolojim, hem de bedenim anne olmaya hazır. Hamileliğim süresince hocamın yönlendirmeleri doğrultusunda pilates yapmaya devam edeceğim.”
-“Benim vücudum çok sarkıktı ve bundan dolayı çok üzülüyordum. Sadece spor yaparak toparlanamayacağımı düşünürken tesadüfen bu merkezi fark ettim. Bir ay pilates yaptım ve ara sonrası yeniden derslere başladım. Belki psikolojik ama kendimi toparlanmış hissediyorum.”
-“Bu kadar kısa sürede sanki astımım geçti. Doğru nefes almak, stresten uzaklaşmak ve kendime zaman ayırmak bana çok iyi geldi. Kendime güvenimi yeniden kazandım.
Başta bölgesel yağlardan kurtulmak için başlamıştım ama o kadar harika bir spor ki her gün yaşadığım baş ağrılarımdan kurtuldum. Artık vücudum pozitif ve daha dinç hissediyorum.”
-“Henüz 2 seans oldu pilatese başlayalı, duruş bozukluğu ve sırt ağrıları çekiyordum, başladığım ilk gün bu acılarım azaldı, gece rahat uyumaya başladım. İlk dersten sonraki gün, bütün karın kaslarımı hissettim gerçekten, özellikle göğsümün altı, kaburgalarım inanılmaz belli etti kendini tatlı sızılarla…”
Pilates doğu düşünce tarzıyla Batı’yı birleştiren bir yöntemdir. Yoğun fiziksel aktivitesi, esneklik ve koordinasyona verdiği önem ile zihinsel içeriğin uyumu mükemmel bir kombinasyon. Pilates hiçbir zaman sadece egzersiz değil bir hayat tarzı olmalıdır.
Hepinizi bekliyoruz.
 
Nurcan Bengin
(KGM Pilates Eğitmeni)

ARŞİV