SORULARLA PİLATES 2

Pilates egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir.

14 Haziran 2012 - 15:51

5-Pilatesi kimler yapabilir?
Pilates egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir.
6-Dizimde problem var Pilates yapabilir miyim?
Diz problemi yaşayan kişilerde pilates başarılı sonuç alınabilir. Pilates kalça, diz ve ayaklarda artroz, kireçlenme, deformasyon taban düşüklüğü, ağrı ve yorgunlukları önler ve tedavilerini destekler.
7-Pilates ile kilo verebilir miyim?
Hedef kilo vermekse pilatese ek olarak kardiyo egzersizleri de yapmamız gerekir.
8-Pilates sadece topla yapılan bir egzersiz midir?
Pilates; reformer, cadillac, chair, barrel gibi büyük ekipmanların yanı sıra mini ball, bant, çember ve büyük topun da dahil olduğu küçük ekipmanlarla da uygulanan bir egzersiz türüdür.
9-Hiç esnek değilim pilatesin bana faydası olur mu?
Pilates esneklik ve kas gelişimi ile vücudun hareket yeteneği ve duruşunu geliştirmektedir. Esneklik konusunda problem yaşayan kişilerin pilates ile bu sorunu çözmeleri mümkündür.
10-Bel boyun ve sırt ağrılarım var pilates iyi gelir mi?
Pilates ile bel, boyun ve sırt kaslarını güçlendirerek bu bölgelerde oluşan ağrıları çok aza indirmek ya da yok olmasını sağlamak mümkündür.
11-Ne sıklıkla pilates yapmalıyım?
İhtiyaç ve amaca yönelik olarak haftada en az 2 ya da 3 gün yapmak idealdir. 4 ya da 5 gün yapılabilirse mükemmeldir. Ancak egzersiz yapmak kadar vücudun verimli bir şekilde dinlenmesi de önemli bir unsurdur. Bu yüzden haftada en az 1 gününüzü dinlenmeye ayırmanızı öneririm.

12-Pilates yaparken ne giymeliyim?
Egzersiz sırasında beden hareketlerinizi kısıtlamayan, çok sıkı ya da çok bol olmayan kıyafetler tercih edebilirsiniz. Pilates ayakkabısız yapılan bir çalışmadır. Bu yüzden ister çıplak ayakla yapabilir istenirse çorap kullanabilirsiniz.
13-Pilatesin etkisini ne kadar sürede görürüm?
Etki süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ama daha ilk dersten itibaren bedeninizde değişiklikler olduğunu hissedersiniz.

ARŞİV