Süper Bostancı

En yakın rakibinin sekiz puan önünde grubunu zirvede tamamlayan Bostancıspor, iki yıllık aranın ardından Süper Amatör Lige dönerek önemli bir başarıya imza attılar.

30 Ocak 2014 - 10:33

Mustafa SÜRMELİ
 
İstanbul 1. Amatör Lig 15. Grup’ta mücadele eden Bostancıspor, şampiyon oldu ve iki yıllık aranın ardından Süper Amatör Lig’e yeniden döndü. 12 haftada yenilgi yüzü görmeyen Kadıköy temsilcisi, en yakın rakibinin sekiz puan önünde grubunu zirvede tamamladı. Kadıköy temsilcisi, aslında ‘şampiyonluk’ sinyalini geçtiğimiz sezon vermişti. 2011-2012 sezonunda mücadele ettiği Süper Amatör Lig’den düşen Bordo Beyazlılarda yönetim Teknik Direktör Halit Bulut ile yola devam etme kararı almıştı. O dönemde gazetemize bir değerlendirmdee bulunan Halit Bulut, Süper Amatör Lig’in maddi bir yük getirdiğini belirterek 2012-2013 sezonunda gençlerden kurulu bir kadro ile mücadele edeceklerini söylemişti. “Oyuncularıma güveniyorum” diyen Halit Bulut’un talebeleri, o sezonu, 27 puanla dördüncü sırada tamamlayarak yaşanılan şampiyonluğun tesadüf olmadığını gösterdi. Teknik Direktör Halit Bulut, “Sezon başında, genç oyuncuların yer aldığı kadromuza 3-4 tecrübeli oyuncu dâhil ettik. Şampiyon olan takımımızın en büyük özelliği, birçok oyuncumuzun alt yapı kategorilerimizde forma giymiş olmasıydı. Bu da bizim için ayrı bir övünç kaynağı oldu. Önümüzdeki sezon da kadromuzu koruyup, yapacağımız genç oyuncu transferleri ile Süper Amatör Lig’de kalıcı olmayı düşünüyoruz. Bu şampiyonluk yolunda bizi destekleyen yöneticilerimize, taraftarımıza, teknik kadromuza, futbolcularımıza ve bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Ayrıca, centilmence davranan ve saygıyı ön planda tutan rakiplerimize de teşekkür ederek, başarılar diliyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUK YEMEĞİNDE COŞKU SELİ
Bostancıspor Kulübü yönetimi, teknik heyeti ve futbol takımı zorlu bir lig maratonunun ardından gelen şampiyonluğu Bostancıspor’un geçmiş dönem yöneticilerinden olan emekli eğitimci İsmail Alibaş’ın restoranında kutladılar. Başkan Mustafa Pala, eski başkan Ramazan Oral, Teknik Direktör Halit Bulut, yöneticilerden Eser Lale’nin katıldığı yemekte, Suadiye Asi Hatay Sofrası olarak konuklarına ve şampiyon takıma özel bir sürpriz hazırlayan İsmail Alibaş, yöneticilikte olduğu gibi aşçılıkta da usta olduğunu gösterdi. Futbolculara yöresel tatlardan olan Tuzda Tavuk hazırlayan Alibaş sporcuları da elleriyle besledi. Şampiyonluk kupası da federasyondan kutlama yemeğine getirilirken, coşku görülmeye değerdi.

ARŞİV