Süper Yeldeğirmeni!

Süper Amatör Lig’e yükselen Yeldeğirmeni başarılı bir sezon geçirdi

10 Mart 2016 - 16:10
Yeldeğirmeni Spor Kulübü, 2015-2016 amatör futbol sezonunda Süper Amatör Futbol Ligi’ne yükselerek tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi. İstanbul 1. Amatör Lig’de son play-off maçında Yeldeğirmenispor Çavuşbaşıspor’u 2-0 yenerek Süper Amatör Lig’e yükselen son ekip oldu.
Alemdağ Stadı’nda oynanan maçta seyircisinin de müthiş desteğini alan Kadıköy temsilcisi sahadan 2-0 galip ayrıldı. Naim Engin’in çalıştırdığı bordo-beyazlı ekibe galibiyeti getiren goller 30. dakikada Yavuz ve 73. dakikada Emre’den geldi. 1981 yılında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonu olan Yeldeğirmenispor, tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig’de mücadele edecek.

İNANDILAR VE BAŞARDILAR
Yeldeğirmeni Spor Kulübü’nde yıllarca başkanlık yapan ikinci başkan Ali Ölmez, inanarak mücadele ettikleri sezonda Süper Amatör Lig’e çıkma başarısı sergilediklerini belirterek, “30 yıldır idareciyim. 15 yıl başkanlık yaptım. Türkiye Amatör Futbol Şampiyonluğunu 1980-81 sezonunda yaşamıştık. Süper Amatöre ise tarihimizde hiç çıkamamıştık. ‘O sene bu sene’ inancıyla yola çıktık. Futbolcularımıza şöyle dedim: ‘Çocuklar 63 yaşındayım. Takımımızı artık süper amatörde görmek istiyorum’. Çok güçlü rakiplerimiz vardı ama biz de çok inandık. Ara transferler yaptık. Senelerdir istediğimiz hedefe ulaştık. Başkanımız Kadir Turutoğlu, İsmail Turanlı maddi ve manevi destekleriyle başarıda önemli paya sahipler. Genel kaptan Ahmet Feyzi Yücer’in de katkılarını unutmamak gerek. İlçemizin takımlarından Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Gediz’e de ara transferde sağladığı kolaylıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Yeldeğirmeni bu sezon ligin ilk yarısında 2 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. 20 puanla ilk yarıyı lider İstanbul Mesudiye’nin gerisinde ikinci sırada tamamladı. İkinci yarıda ise 2 mağlubiyet dışında puan kaybetmeyen Yeldeğirmeni, play off maçı sonrası Süper Amatör Lige çıktı.

TRANSFER ATAĞI
Yeldeğirmeni ara transfer döneminde güçlü kadrosuna üç yeni ismi kattı. Selimiye, Çamlıca, Üsküdar Anadolu ve Fikirtepe forması giyen İsmail Başaran, Ataşehir Doğuş, Modafen, Öz Karacaahmet, Acıbadem Üsküdar, Üsküdar Anadolu ve Fikirtepe forması giyen Birkan Aşık ve Bağlarbaşı, Sultantepe, Ataşehir Doğuş,
Valide Tayfun, Maltepe Gençlik ve Acıbadem forması giyen Onur Genç transfer edildi. Daha sonra Yoncaspor, Koşuyolu, Kozyatağı, Acıbadem, Doğangünes ve son olarak tekrar Acıbadem forması giyen Tayfun Çapar, Dolayobaspor’da futbola başlayıp, 5 sene forma giyen, Sakarya Tekspor, Gebze Balkanspor ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibi Bilecik İl Özel İdaresinin sol kanat oyuncusu Ozan Arısoy transfer edildi.

ARŞİV