Spora hizmet bu olsa gerek!

Ataşehir Doğuşspor Kulübü Başkanı Haydar Saraçoğlu, Süper amatör ligde sponsorsuz tutunmanın neredeyse imkânsız olduğunu, tüm bu sıkıntılara rağmen ligde varolma mücadelesi verdiklerini söyledi...

16 Kasım 2011 - 10:24

Ataşehir Doğuşspor Kulübü Başkanı Haydar Saraçoğlu, Süper amatör ligde sponsorsuz tutunmanın neredeyse imkânsız olduğunu, tüm bu sıkıntılara rağmen ligde varolma mücadelesi verdiklerini söyledi.

Ataşehir Doğuşspor Kulübü Başkanı Haydar Saraçoğlu İstanbul Süper Amatör Ligi 4. Grupta güçlü rakipleri arasında başarılı bir sezon geçirebilmek için tüm yönetim kurulu üyelerinin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. 1980 yılından bu yana mahalle sakini olduğunu ve gençlik yıllarından bu yana sporun ve gençliğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çalışma yaptığını söyleyen Başkan Haydar Saraçoğlu, o yıllarda 10 kadar takımın bulunduğu bölgede 2002 yılında Ataşehir Doğuşspor Kulübü yönetimine katıldığını ve 2008 yılında da kulübün başkanlığına seçildiğini belirtti.
YÖNETİCİLİK ÖZVERİ GEREKTİRİYOR
Sponsor firmanın kendi iç yapılanmasından dolayı yaklaşık 1 yıldır sponsor desteği alamadan Süper Amatör Lig’te mücadele ettiklerini, bu ligte varolmanın yıllık en az 250 bin TL. gerektirdiğini belirten Baykan Saraçoğlu, tüm varlığıyla Ataşehir Doğuşspor Kulübü’nün zorlukların üstesinden gelmesi için mücadele ettiğini hatta bu amaçla kahvehanesini bile sattığını açıkladı. Bugüne kadar eşine az rastlanır bir davranış göstererek, kendini gençliğe ve spora hizmet etmeye adadığını sözle değil yaptıklarıyla kanıtlayan Haydar Saraçoğlu, acil sponsor desteği sağlayamazlarsa kulübü zor günlerin beklediğini belirterek, mayıs ayındaki kongrenin kulüp başkanlığını sürdürmek ya da nokta koymak için dönüm noktası olduğunu vurguladı.
SARAÇOĞLU:‘İLÇENİN SÜPER AMATÖRDEKİ TEK TAKIMIYIZ’
Süper amatör ligde sponsorsuz tutunmanın neredeyse imkânsız olduğunu ifade eden Başkan Saraçoğlu, sıkıntılara rağmen teknik kadro ve futbolcuların onur mücadelesi vererek uzun süredir para almadan süper amatör ligde varolma mücadelesi verdiklerini, süper amatör ligin dışında gençler ve diğer yaş kategorilerinde olmak üzere 6 ayrı kategoride futbol liglerinde mücadele ettiklerini belirtti. 
Saraçoğlu, Ataşehir Spor Kulüpleri Birliği’nin ilçede daha etkin çalışması gerektiğini de vurguladığı konuşmasında, “Ataşehir ilçesinin süper amatör ligde mücadele eden tek takımıyız. Bir anlamda ilçemizin tanıtımını da üstleniyoruz. Başta başkan yardımcısı Sadık Kayhan olmak üzere Ataşehir Belediyesi’nin kulübümüze katkıları var ancak süper amatör ligde mücadele eden bir kulüp için bu katkılar yeterli değil” açıklamasında bulundu.
Ataşehir Doğuşspor, İstanbul Süper Amatör Ligi 4. Grupta mücadele ediyor. 10.sıradaki Ataşehir Doğuşspor’un 6 puanı bulunuyor ve 10. haftada son sıradaki Onurspor’u ağırlayacak.

ARŞİV