Sporcu öğrencilere burs desteği

Kavram Meslek Yüksekokulu sporcu öğrencilere sadece destek olma vaadinde bulunmadı, bu vaadini uygulamaya geçirdi. Okulun bu davranışı Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluşa örnek olacak.

11 Temmuz 2011 - 14:18

Kavram Meslek Yüksekokulu sporcu öğrencilere sadece destek olma vaadinde bulunmadı, bu vaadini uygulamaya geçirdi. Okulun bu davranışı Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluşa örnek olacak. Projeye ilk destek Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TUFAD) ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden (TFFHGD) geldi.

 


Kavram Meslek Yüksekokulu, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında 1000 spor kökenli lise mezunu öğrenciye yüzde 50 eğitim bursu sağlayarak bir ilki gerçekleştirecek.
Projeye ilk destek Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TUFAD) ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden (TFFHGD) geldi. İki kurum projenin hayata geçmesi ve destek amacıyla Kavram Eğitim Kurumlarıyla protokol imzaladı.
Geçtiğimiz günlerde Amatör Spor Kulüpleri Birlik ve kulüp başkanları ile toplantı yapan İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş, projenin spor ve eğitimin biraraya geldiği bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen en kapsamlı proje olduğunu söyledi. Ülkemizde eğitim ve spor birlikteliğinin somut temeller üzerine oturtulmadığını söyleyen Bahattin Durmuş “Ne yazık ki bu ülkemizin çözülmemiş problemlerinden biri. Başta Amerika ve birçok Avrupa ülkesi bu sorunu çözmüş. Çocukluk yıllarında ailesinin de özveri ve desteği ile spora başlayan gençlerimiz üniversite eğitimine başlayacağı zaman ‘eğitim mi? spor mu?’ şeklinde bir tercih ile baş başa kalıyor. Ve çoğunlukla da gençlerimiz sporu bırakarak eğitimi tercih ediyor. Burada asıl konu sporcu gençlerimizin sporcu kimliklerinin dışında bir meslek sahibi olabilmeleri. Bizim projemizde asıl hedeflediğimiz konu bu. Gençlerimiz bu proje sayesinde hem sporlarına devam edecekler, hem de onların geleceklerini garanti altına alacakları bir diploma ve meslekleri olacak. Bu sporcu gençlerimize hem gelecek garantisi ve ekonomik özgürlük hem de yaptıkları spor dallarında rahatlık sağlayacak” dedi.
Projeden faydalanan sporcu gençlerin sakatlık veya farklı nedenlerle spordan kopsalar bile meslek sahibi ve diplomalı bireyler olarak diplomalarıyla ortada kalmayacaklarını ifade eden Durmuş, “Ülkemiz yalnız spor akademisinde okuyan gençler değil, örneğin işletme mezunu futbolcular, lojistik mezunu voleybolcular, bankacılık mezunu basketbolcular, halkla ilişkiler mezunu boksörler kazanacak. Kısacası okulumuzun tüm bölümleri tüm sporcularımıza açıktır. Bu proje sayesinde hedeflediğimiz bu 1000 sporcu gencimiz gelecekte binlerce sporcu gencimize öncü ve örnek olacak. Bu projenin en büyük kazancını ise, Türk sporu yaşacak. Bizler Kavram Meslek Yüksekokulu ve Mütevelli heyeti olarak bu projeye böylesine bir katkı sunmayı bir sosyal sorumluluk projesinin ilerisinde bir vatani görev olarak da algılıyoruz” diye konuştu.
Projenin protokol imzalama törenine TÜFAD adına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Şube Başkanı Süleyman Tohumcu, TFFGHD adına da İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mustafa Sevim katılarak protokolü Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı Bahattin Durmuş ile birlikte imzaladılar.

 

 


ARŞİV