Sporcularımızla gururlandık

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden 1600 sporcu katıldı.

14 Nisan 2016 - 16:02

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden 1600 sporcunun mücadele ettiği WTF Başkanlık Kupası’nda, Taekwondo Milli Takımımız adına mücadele eden sporcularımızdan Dilara Arslan, Başkanlık Kupası’nı bronz madalya ile tamamlayarak üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.
Bir diğer sporcumuz Muhammed Talha Aydoğan ise Belçikalı ve Yunan rakiplerini başarıyla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Rus rakibine karşı büyük bir mücadele örneği sergileyen Muhammed Talha, ilk kez yarıştığı 73 kg kategorisinde rakibine 11-10’luk skorla yenilmesine rağmen gösterdiği başarılı performansla büyük beğeni ve takdir topladı.
Şampiyona ile ilgili açıklama yapan Milli Takım Antrenörü Serkan Uzunçavdar, “Sporcularım Dünya Kupası Şampiyonası’nda ilçemizi ve ülkemizi başarı ile temsil ettiler. Sporcularım bu büyük müsabakada bir üst sıklette kendilerini daha iyi gördü. Kendi sikletlerimizde madalyaları aldığımız gibi bir üst sıklette de rakiplerimizi zorlayarak ülkemize madalya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca Dünya Başkanlık kupasında Türk Milli Takımımız Rusya’nın ardından genel klasmanda ikinci olma başarısı göstermiştir” dedi.
 


ARŞİV