Sporda 'altın hafta'

Türkiye geçtiğimiz hafta sporun üç ayrı branşında gurur dolu bir hafta yaşadı. Anadolu Efes ve Vakıfbank, Avrupa şampiyonluğuna uzandı, kadın boksörler 5 ayrı sıklette Dünya Şampiyonu oldu

27 Mayıs 2022 - 11:51

Geçtiğimiz hafta ülkemiz sporu adına gurur dolu geçti. Üç ayrı spor dalında sahne alan sporcular Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına uzandılar, boyunlarına altın madalyayı taktılar. İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye fırtınası esti.

Sporcularımız 5 ayrı sıklette altın madalyaya uzanırken takım halinde de şampiyon oldular. Anadolu Efes, Euroleague Final-Four sonunda basketbolda Avrupa’nın zirvesindeki yerini bir kez daha perçinledi. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ise artık sporseverleri alıştırdığı başarılarına bir yenisini daha ekledi ve Avrupa’nın en büyüğü oldu.

RİNGDE FIRTINA GİBİ ESTİLER
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye toplam 12 sıkletin 7’sinde 5 altın ve 2 bronz madalya kanarak takım halinde şampiyon oldu. Şampiyonada İrlanda, ABD gibi köklü boks geleneğine sahip ülkelerin bile sadece iki madalya kazandıkları düşünülürse kadın sporcuların elde ettiği bu başarının büyüklüğü daha iyi anlaşılabilir. Türkiye, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve 81 kiloda Şen-nur Demir ile altına uzanırken 70 kiloda Sema Çalışkan ve 81 kiloda Elif Güneri ile bronz madalya kazandı.

ÜST ÜSTE 2. KEZ ŞAMPİYON
Geçtiğimiz hafta Sırbistan’da yapılan THY Euroleague Final-Four organizasyonunda ise mutlu sona Anadolu Efes ulaştı. Anadolu Efes yarı finalde Yunan ekibi Olympiakos’u nefes kesen bir mücadelenin sonunda son saniye basketiyle yenerek finale yükseldi. Finalde ise rakip Real Madrid oldu. Temsilcimiz bu finali de 58-57 kazanarak basketbolda Avrupa’nın bir kez daha en büyüğü oldu. Anadolu Efes basketbolun Avrupa’da kulüpler düzeyindeki bu en büyük organizasyonunda üst üste 3. kez final oynarken geçtiğimiz yılın ardından bir kez daha mutlu sona ulaşmaya başardı.

ZİRVE VAKIFBANK’IN
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı da geçtiğimiz hafta CEV Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha tarihe geçti. Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya'nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenen temsilcimiz, bu branşta Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını 5. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.


ARŞİV