Sporda madalyaları avlayacağız

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey, Türkiye’de sporu değerlendirdiği konuşmasında, ülkelerin propagandalarını sporla yaptığını söyledi.

05 Temmuz 2012 - 13:31
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okulları açılışı basın toplantısında konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey, Türkiye’de sporu değerlendirdiği konuşmasında, ülkelerin propagandalarını sporla yaptığını söyledi. Türkiye’de; birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla nüfusa sahip 18 milyondan fazla gencin spor yapma çağında olduğunu buna rağmen sporda dişe dokunur başarı elde edilemediğini vurguladı. Son yıllarda hükümet düzeyinde yapılan çalışmalarla sporumuzun gelişmesi ve başarıların gelmesi için önemli adımlar atıldığını söyleyen Güzey, bazı batı ülkelerinin okulları sporun içine soktuğunu ve sporda başarı kaydettiğini, Türkiye’de yıllarca okulların bu anlamda ihmal edildiğini belirtti. Ülkelerin güçlü evlatlarıyla artık sahalarda propagandalarını yaptığını, 18 milyonluk genç nüfusuyla birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla gence sahip olan Türkiye’nin de sporda madalyaları kazanması için başbakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını vurgulayan Güzey, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yan yana, omuz omuza öğrencilerimizi spora yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. 70 bin çocuğumuzu lisanslı sporcu yaptık.” dedi.  
Güzey, ödül yönetmeliğinin de değişmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, lisanslı sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini de belirterek, ailelere spor yapan çocuğun üzerine fazla gitmemelerini, aşırı ilginin de ilgisizlik kadar tehlikeli olabileceğini söyledi.
 
HAYDİ ÇOCUKLAR SPORA!
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okulları basın toplantısı, Burhan Felek Spor Kompelsi’nde yapıldı. Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey, organizasyonun sağlık sponsoru Hisar İntercontinental Hospital’ın temsilcileri ve şube müdürleri katıldı. İl Müdürü Av. Numan Güzey, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün İl Spor Merkezleri 2012 organizasyonunu başlatmaktan ve aynı zamanda Genel Müdürlüğün 74. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
İstanbul genelinde yaz boyunca hizmet veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün, binlerce çocuğun sporla tanışmasını sağlarken, içlerinde kabiliyetli olanları da branşlarına göre değerlendirerek Türk sporuna kazandırdığını söyleyen Güzey, “1985 yılından bu yana her yıl uygulamaya konulan İl Spor Merkezleri, teşkilatımızın spor uzmanları, antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde 23 ilçede ve 25 branşta yapılıyor. Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını, uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkân olan okullarımız, aynı anda binlerce çocuğumuza ve gencimize hizmet verecek şekilde planlandı. Ailelerin, çocuklarını spora yönlendirmede daha duyarlı hale gelmeleri bizi sevindiriyor. İl Spor Merkezleri’nin, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Türk toplumuna sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getirdiğine inanıyorum. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile getirebilecekleri özelliklere sahip okullarımızda spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyorum.diye konuştu.
 
GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI
Türk gençliğine en güzel şartlarda spor yaptırmak ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, okulların kapanmasıyla birlikte 23 merkezde ve 25 branşta, yaklaşık 30 bin çocuğuğa hizmet verecek İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) organizasyonunun açılış töreni 29 Haziran 2012 Cuma günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey’in katılımıyla düzenlendi. Törene yaklaşık 5.000 sporcu, kulüp yetkilileri, belediye başkanları, antrenörler ve spor camiasının temsilcileri katıldı. Açılış töreninde; Türkiye’de ilk defa, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) mezunu yoga uzmanları nezaretinde aynı anda 4.000 çocuğumuzun “yoga ile gülümseme” gösterisi ve çeşitli sportif gösteriler sergilendi.
 

ARŞİV