Sporda Marmara Üniversitesi imzası

Dünya spor camiası Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Milli Atıcı Oğuzhan Tüzün’ün gururlandıran başarısını konuşuyor. Şili’de katıldığı Trap Dünya Kupası’nda altın...

12 Nisan 2011 - 10:41

Dünya spor camiası Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Milli Atıcı Oğuzhan Tüzün’ün gururlandıran başarısını konuşuyor. Şili’de katıldığı Trap Dünya Kupası’nda altın madalya kazanan Milli Atıcı Oğuzhan Tüzün 2012 Londra Olimpiyatlarında bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyor.
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarından olan ve spordaki kariyerini başarılarıyla süsleyen milli atıcı Oğuzhan Tüzün, Şili'de Trap Dünya Kupası'nda kazandığı altın madalyanın ardından olimpiyatlara katılma hakkını kazandı. Tüzün’ün 2012 Londra Olimpiyatlarında keyifle izlenen bir maç çıkarıp, Türkiye’ye madalya ile dönmeyi hedeflediği belirtiliyor. Oğuzhan’ın elde ettiği uluslararası başarı üzerine Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan yapılan açıklamada, “Bu başarıda Yüksekokulumuz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cengiz Karagözoğlu’nun önemli katkısı sevincimizi bir kat daha artırmıştır” denildi.

JUDO’DA RAKİP TANIMADI

Diğer taraftan Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin başarısı sporun başka alanlarında da devam etti. 11-12 Mart 2011 tarihlerinde Denizli’de yapılan Üniversiteler Türkiye Judo Birinciliği’nde Marmara Üniversitesi erkek takımı, takım halinde birinci, bayan takımı takım halinde ikinci oldu.
Erkeklerde 66 kiloda Sinan Sandal birinci, 73 kiloda Bayram Ceylan ikinci, 81 kiloda Halil İbrahim Özerler ikinci, 90 kiloda Yunus Süren ikinci, 100 kiloda Kadir Yücel Ay beşinci, +100 kiloda Feyyaz Yazıcı ikinci oldu.
Bayanlarda 52 kiloda Duygu Arslan beşinci, 57 kiloda Fatma Şeker birinci, 63 kiloda Kübra Cengiz ikinci, 70 kiloda Öznur Özcan birinci, 78 kiloda Büşra Işık kilolarında ikinci oldu.


MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV