Sörfün en genç şampiyonu

Kadıköylü başarılı sörfçü, kazandığı şampiyonluklarla adından söz ettiriyor

11 Ağustos 2016 - 13:31
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköylü Mustafa Göktuğ Koçak, 2011 yılında henüz 7 yaşında sörf sporuna başladı. Dört yılda iki Türkiye birinciliği kazandı. Koçak, 11 yaşında kazandığı başarılarla Türkiye’nin en genç şampiyonu ünvanıyla dikkat çekiyor.
Geçen yıl da üçüncü olan Mustafa Göktuğ, bu yılın Şubat ayında Bodrum’da düzenlenen yarışmada 13 yaş altı kategorisinde (U13) Türkiye Şampiyonu oldu. Ardından Mayıs ayında İzmir’in Urla ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olmayı başardı.

ANTRENMAN ÖNEMLİ
Türkiye’nin en genç sörf şampiyonu Mustafa Göktuğ, duygularını Gazete Kadıköy’e anlattı. Antrenörünün verdiği antrenman programını disiplinli bir şekilde uyguladığını söyleyen Kadıköylü sporcu, “Normalde antrenmanlarımız iki saat şeklinde. Ama biz üç saat antrenman yapıyoruz. Antrenörümüzün verdiği program doğrultusunda bazen Boğaz bazen Adalar’a gidip dönüyoruz” dedi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK
Çok iyi bir antrenman programı uyguladıklarını, antrenörlerin de kendileriyle çok iyi ilgilendiğini anlatan Göktuğ, şu günlerde yeni bir şampiyonaya hazırlanıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda da birincilik kazanmayı istediğini belirten Göktuğ, “Burada birinci olan Türkiye’de yılın sporcusu oluyor” diye konuştu.

SAHİLDE SÖRF KEYFİ
Kadıköy’ün Caddebostan semtinde Marmara Denizi kıyısında yer alan Türk Balıkadamlar Kulübü’nün sporcusu Göktuğ Koçak, sörfün, çok sevdiği, güzel ve kolay bir spor dalı olduğunu anlattı. Sörf sporunun güzelliklerini paylaşan Göktuğ, aynı zamanda iyi bir yüzücü olduğunu da ifade etti. “Spor güzel. Hangisi olursa olsun. Spor ahlak kazandırır. Evde oturup bilgisayar oynayacaklarına spor yapmalarını tercih ederim. Özgüven kazandırıyor. Ben yelken sporuna başlayacaktım, sörfe başladım. Bir daha da bırakmadım. İlk kışımız zordu. Eksi 5 derecedeydi. O kış çok zordu. Sonra o kadar zorlanmadık” diyen Göktuğ, Marmara Denizi’nin de rüzgâr sörfü için uygun olduğunu ve çok keyifli olduğunu da ifade etti.

“BAZEN ŞARKI SÖYLÜYORUM”
Küçükken yüzme ve tenis sporlarıyla da ilgilendiğini, birinciliklerinin olduğunu söyleyen Göktuğ, spor sayesinde disiplin kazandığını, daha sağlıklı ve güçlü olduğunu ifade etti. Sörfün dünya çapında tanınan bir spor olduğunu, şampiyonalar düzenlendiğini ve ülkemize madalyalar, şampiyonluklar kazandırmayı hedeflediğini söyleyen Göktuğ, başarılı olacağına inandığını vurguladı. Kulübe her geldiğinde heyecan, adrenalin hissettiğini, arkadaşlarıyla spor yaparken, eğlenceli vakit geçirdiklerini de anlatan Göktuğ, ‘Rüzgâr olunca sörfün üzerinde bazen 30 kilometreyi geçiyoruz. Orada müthiş bir heyecan oluyor. Ben bazen bağırarak şarkı söylediğimi hatırlıyorum’ dedi.

SPOR YAPMAK GÜZEL
Sporun güzelliğinin kazanılan başarılarla daha da arttığını ifade eden genç sporcu, “Şampiyonluk kazanınca aile ve arkadaşlar nezdinde hoş karşılanıyorsunuz. Gururlu hissediyorsunuz. Şampiyon geliyor diyorlar” derken anne babalara da çocuklarına spor yapma imkanı sunmaları tavsiyesinde bulundu.

ARŞİV