Su sporlarında yeni dönem

Haliç, Maltepe ve Bostancı gibi semtlere yapılan su sporları merkezleriyle beraber İstanbul, su sporlarında yeni bir döneme adım atacak.

31 Mart 2023 - 10:10

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, bir deniz şehri olan İstanbul’daki su sporlarını yeni bir aşamaya taşımak için önemli bir adım attı.

Müdürlük, Avrupa’da Haliç Anadolu’da ise Maltepe’de birer su sporları merkezi açıyor. Kano ve kürek yarışlarına uygun olacak merkezlerde kayık hangarları, kayıkhane ve 2 kilometrelik parkurlar bulunuyor. Haliç’teki merkezin inşası son aşamaya gelirken Maltepe’deki merkezin bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bunun dışında İstanbul’un 6 farklı noktasına da butik su sporları merkezi inşası çalışmalarına da başladı. Butik merkezlerin inşa edileceği yerler arasında ise Bostancı da bulunuyor. Bu merkezler de İstanbul’daki kano ve kürek kulüpleri tarafından antrenman amaçlı kullanılabilecek. Merkezler soyunma alanları, idari alanlar ve kano-kürek depolama alanları olmak üzere 3 modülden oluşacak.


ARŞİV