SUDE YAREN İLE GURURLANDIK

Antalya’da gerçekleştirilen “Avrupa Tekvando Kulüpler Şampiyonası”nda minik sporcumuzun büyük başarısı

24 Nisan 2015 - 11:30

MUSTAFA SÜRMELİ
70 ülkeden 2 bin 100 sporcunun katıldığı, “Avrupa Tekvando Kulüpler Şampiyonası”nda “57 Kilo Minikler” kategorisinde yarışan Sude Yaren Uzunçavdar Avrupa üçüncüsü oldu. Sude’nin Avrupa zaferi Türkiye’de coşkuyla karşılanırken, sporcumuz Avrupa üçüncülüğü apoletiyle Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Milli Takım Antrenörü aynı zamanda Sude Yaren’in babası Serkan Uzunçavdar, “Böylesi popüler ve başarılı bir dalda Avrupa Minikler 3.sü Sude Yaren, Sude’nin Okul Müdürü Başar Güçlü ile başkanımızı ziyaret ettik” dedi.
Yarışma hakkında bilgi alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, küçük yaşta büyük bir başarı elde eden Sude için maddi manevi her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Serkan Uzunçavdar, Başkan Aykurt Nuhoğlu’ya teşekkür ederken, ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
 
“OKULUM VE SPORUM”
Maltepe’de yaşayan Sude Yaren Bostancı İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi. Sporcu bir ailede yetiştiğini, dedesinin, babaannesinin, amca, halasının da tekvandocu olduğunu söyleyen Sude Yaren, “2 yaşından beri tekvando yapıyorum. Babam sayesinde başladım. Ailecek sporcuyuz. Babaannem, dedem, babam, halam milli sporcu. 2024’teki olimpiyatlarda şampiyonu olmak istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Okuyup hem başarılı sporcu hem de eğitimli bir sporcu olmak istiyorum” dedi.
Elde ettiği başarının ardından başka tekvando takımlarından da teklif geldiğini söyleyen Sude okulunda da coşkuyla karşılandı. Sude Yaren, başarılarında emeği olan öğretmeni Gülgün Köroğlu’na, okul müdürü Başar Güçlü’ye, dershanedeki öğretmenleri Şirin Menevşe, Gökhan Kaya ya da teşekkür etti.
 
HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI
Serkan Uzunçavdar, “Hedefimiz 2015 Avrupa Şampiyonluğu demiştik. Şimdi hedefimizi biraz daha büyütüyoruz. Bu seneki amacımız, Güney Kore’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bizler Avrupa Şampiyonası’nda 4 madalya alarak madalya sayımızı artırmanın gururunu yaşıyoruz. Bizi destekleyenlere başta Maltepe Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç’a teşekkür ediyorum” dedi.
Spor Bakanlığı istatistiklerine göre tekvandonun, ülkemizde futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip spor dalları arasında gösterildiğini söyleyen Uzunçavdar, Dünya’nın olimpiyatlar düzeyinde en büyük spor organizasyonları arasında yer alan 2012 Londra Olimpiyatları’nda tekvandonun ülkemizi en iyi temsil eden spor dalı olduğunu ifade etti.


Sude Yaren Uzunçavdar,  Milli Takım Antrenörü Serkan Uzunçavdar, Okul Müdürü Beşar Güçlü Başkan Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti.

ARŞİV