'Sultanlar' kazandı Kalamış coştu

Filenin Sultanları, Antalya’da düzenlenen FIVB Milletler Ligi ilk etap maçlarını 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle kapattı. Kalamış’ta dev ekrandan yayınlanan maçlar Kadıköylülere heyecanlı anlar yaşattı.

09 Haziran 2023 - 10:51

FIVB Milletler Ligi ilk etabı 31 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk etapta ABD, Sırbistan, İtalya ve Güney Kore ile karşılaştı. Milli Takım, ABD, İtalya ve Sırbistan gibi dünya voleybolunun önemli ülkelerinin bulunduğu bu ilk etaptan üç galibiyet çıkarmayı başardı.

SON ŞAMPİYONU DEVİRDİK
Filenin Sultanları, Antalya'daki ilk maçında grubun en zayıf halkası olarak görülen Güney Kore ile oynadı. A Milli Takım baştan sonu üstün götürdüğü maçı 25-14, 25-17 ve 26-24'lük setlerle 3-0 kazandı.

İkinci maçında son dünya şampiyonu Sırbistan ile karşılaşan Milliler çekişmeli geçen ilk seti 22-24 kaybetse de kalan setleri 25-17, 25-15 ve 25-21 kazanarak maçtan 3-1 galip ayrıldı. 'Sultanlar'ın üçüncü maçtaki rakibi ise kadrosunda tüm voleybolseverlerin yakından tanıdığı Egonu gibi bir yıldızı da barındıran İtalya'ydı. Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Milli Takım, 25-19, 26-24 ve 25-19 setlerle maçı 3-0 kazanarak 3'te 3 yaptı.

Filenin Sultanları, ilk etabın son maçında ise ABD ile oynadı. İlk iki seti 25-22'lik skorlarla geride kapatarak karşılaşmada 2-0 geriye düşen Sultanlar, diğer setleri 22-25 ve 11-25 kazanarak karşılaşmaya 2-2'lik eşitliği getirdi. Final setini ise 15-9 kaybeden A Milli Takım karşılaşmadan da 3-2 mağlup ayrıldı.

İKİNCİ ETAP 14 HAZİRAN’DA
FIVB Milletler Ligi'nin ikinci etabı ise 14 - 18 Haziran tarihleri arasında Hong Kong'da düzenlenecek. Türkiye'nin bu etaptaki rakipleri ise Hollanda, Polonya, Kanada ve Dominik Cumhuriyeti olacak. Milletler Ligi'nin üçüncü etabı ise 28 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'da yapılacak. Milletler Ligi'nde üç hafta sonunda puan cetvelinde 16 ekip arasında ilk 8 sırayı elde edecek takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. 2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri ise 12-16 Temmuz'da ABD'nin ev sahipliğinde Arlington şehrinde düzenlenecek.

KALAMIŞ’TA HEYECAN VE COŞKU VARDI
Kadıköy Belediyesi’nin, Milletler Ligi için geçtiğimiz yıl da gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören dev ekrandan maçları toplu izleme organizasyonunu bu yıl da yaptı. Kadıköylüler, belediyenin Kalamış Atatürk Parkı’na kurduğu dev ekran sayesinde maçları açık havada izleme fırsatı yakaladı. Milli Takım’ın 4 maçının da büyük ilgi gördüğü organizasyonda her yaştan Kadıköylü heyecanı ve coşkuyu beraber yaşadı.


ARŞİV