Sultanlar'a Kadıköy'den tam destek

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde çeyrek final maçlarını 4. olarak tamamladı. Kadıköylüler, belediyenin Kalamış Parkı'na kurduğu dev ekrandan maçları canlı izledi

12 Temmuz 2022 - 11:59

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 4 aşama üzerinden oynanan FIVB Milletler Ligi’nde 4. oldu.

İlk etabı Ankara, ikinci etabı Brezilya ve üçüncü etabı da Kanada da oynanan turnuvada 12 maçta 7 galibiyet alan Filenin Sultanları, 23. puanla ilk 8’e girerek çeyrek finale çıkmayı başardı. Milletler Ligi'nin 13-17 Temmuz’da Ankara’da oynanan çeyrek final ayağında Sultanların ilk rakibi Tayland oldu. Oynadığı defans ağırlıklı voleybolla turnuvanın sürprizine imza atan rakibi karşısında ilk seti kaybeden takımımız, daha sonra taraftar desteğiyle de maça ağırlığını koyarak karşılışmadan 3-1 galip ayrılarak yarı finale adını yazdırdı. A Milli Takım'ın yarı finaldeki rakibi ise Çin'i 3-1'le geçen İtalya oldu. Çeyrek finalin diğer ayağında ise Brezilya, Japonya'yı 3-1; Sırbistan ise çok çekişmeli geçen maç sonunda ABD'yi 3-2 mağlup ederek yarı finalist oldular.

EGONU FİNALİ ALDI
Yarı final maçına Ankara'da dolu tribünler önünde ve yüksek motivasyonla çıkan Filenin Sultanları maça dengede başlasa da gelen manşet hataları ilk setin kaybedilmesine neden oldu. İkinci sete iyi başlayan ve güzel bir oyun ortaya koyan milliler baskıyı artırsa da İtalya'nın yıldız ismi Egonu üzerinden koyduğu direnci kıramadı. Setin sonuna 26-26 eşitlikle girildi ve basit hatalarla bu set de 28-26 kaybedildi. Maçın kaderini belirleyecek son sete moral bozukluğu ile başlayan ve geriye de düşen Sultanlar son dönemeçte direnç gösterse de Egonu tekrar sahneye çıkarak hem seti hem maçı hem de final biletini söküp aldı ve İtalya'nın ismini finale yazdırdı. Yarı finalin diğer maçında ise Brezilya, Sırbistan'ı 3-1 mağlup ederek finalde İtalya'nın rakibi oldu.

Filenin Sultanları, turnuvanın 3.'lük maçında Sırbistan ile karşılaştı. İtalya maçının kaybı sonrasında maça moral bozukluğu ile başlasa da ilk sete ağırlık koyan Filenin Sultanları, 24-24 eşitlik sırasında yaptığı basit hatalarla ilk seti 27-25 kaybetti. İkinci sette varlık gösteremeyen milliler karşılaşmada 2-0 geri düştü. 3. sete maça asılarak başlayan Filenin Sultanları, ilk setin bir benzerini yaşayarak son sayılarda yaptığı basit hatalarla karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrılarak turnuvayı 4. olarak tamaladı.

Milletler Ligi'nin finalinde ise kadın voleybolunun yıldız ismi Egonu bir kez daha sahne alarak İtalya'yı güçlü rakibi Brezilya karşısında 3-0 gibi net bir galibiyetle taşıyarak kupayı kaldırdı. Egonu aynı zamanda turnuvanın da en iyi oyuncusu seçildi.

KADIKÖY'DEN SULTANLARA TAM DESTEK
Milletler Ligi'nin ilk etap maçlarını Kalamış Parkı'na kurduğu dev ekrandan Kadıköylülerle buluşturan Kadıköy Belediyesi, çeyrek final maçlarında da heyecanı Kalamış'a taşıdı. Tayland maçından itibaren Kadıköy halkının organizasyona ilgisi büyük oldu. Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce Kadıköylü, üç günlük voleybol turunda hem milli heyecan yaşadı hem voleybola doydu hem de yaz aylarında, parkta toplu etkinliğe katılmanın keyfini yaşadı. Kalamış'ta Filenin Sultanları'yla hem sevinen hem üzülen Kadıköylülerin ortak fikriyse bu orgazisyonların hız kesmeden devam etmesi yönündeydi.   


         

 


ARŞİV