‘Sultanlar’ın çeyrek finalde rakibi İtalya

Tayland’da düzenlenen Milletler Ligi 3. hafta etabını da galibiyetlerle tamamlayan ‘Filenin Sultanları’nın çeyrek finaldeki rakibi İtalya oldu.

03 Temmuz 2023 - 14:33

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 28 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Milletler Ligi’nin 3. hafta maçlarını da 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle kapattı. Bu sonuçlarla beraber Milletler Ligi’nin lig etabını 9 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayan ‘Filenin Sultanları’, 13-17 Temmuz tarihlerinde ABD'nin Arlington kentinde yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

Millilerin çeyrek finaldeki rakibi ise dün oynanan maçların sonunda, lig etabını 21 puanla 6. sırada bitiren İtalya oldu. A Milli Takım, çeyrek finalde İtalya'yı geçmeyi başarırsa yarı finalde ABD-Japonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. ‘Filenin Sultanları’nın İtalya ile oynayacağı çeyrek final maçı 13 Temmuz’da oynanacak.

Türkiye ile İtalya, Antalya’da düzenlenen Milletler Ligi’nin ilk haftasında karşı karşıya gelmiş, A Milli Takım bu maçtan 3-0 galip ayrılmıştı.

MAÇLAR TAYLAND’DA HEYECAN KALAMIŞ’TAYDI
A Milli Takım, Milletler Ligi 3. haftasında Tayland’da, Japonya, Hırvatistan, Brezilya ve ev sahibi Tayland ile karşılaştı. Sadece ilk maçında Japonya’ya 3-2 mağlup olan Türkiye, diğer maçlarını set vermeden 3-0’lık sonuçlarla kazandı.

Tayland etabındaki maçlar her zaman olduğu gibi Kadıköy Belediyesi’nin, Kalamış Atatürk Parkı’na kurduğu dev ekrandan Kadıköylüler tarafından da takip edildi. Bayram tatiline gelen süreçte maçlara ilgi yoğun olurken Kadıköylüler hem voleybol heyecanının hem de sıcak yaz havasının keyfini çıkardı.    


ARŞİV