Süper Kupa'da süper rezalet

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması gereken Süper Kupa maçı yaşanan protokol rezaleti sonrasında ertelendi.

05 Ocak 2024 - 12:45

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağı açıklandığı günden beri tartışmaların odağında olan Süper Kupa maçı yılın son günlerinde 'süper rezalete' sahne olarak şimdilik son buldu. Maç oynanmadan ertelendi, takımlar apar topar Türkiye'ye geri döndü.

RİYAD'DA NE OLDU?
Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklandığı günden beri eleştirilere konu olan Süper Kupa maçı için kulaklarını eleştirilere tıkayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçın 29 Aralık'ta Riyad'da oynanacağının arkasında durdu. 28 Aralık'ta Riyad'a giden iki takım ve Türkiye heyeti otellerine yerleştikten sonra basında, Suudi yetkililerle gerilim yaşandığına dair haberler yer almaya başladı.

Önce takımların sahaya Atatürk temalı tişörtlerle çıkmasına, daha sonra 'Yurtta barış dünyada barış' pankartına karşı çıkan Suudi yetkililerin daha sonra milli marşın okunmasına da karşı oldukları oradaki gazeteciler tarafından yazıldı. Bu iddialar üzerine ülkede dalga dalga bir tepki oluşurken Suudi Arabistan'da da toplantı üzerine toplantı yapılmaya başlandı.

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarların yan yana gelerek takımlarına tam destek vermeleri ve 'sahaya çıkmayın ülkeye geri dönün' çağrılarının üzerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yapılan toplantılarda 'Atatürk yoksa biz de yokuz' dedikleri haberleri geldi.

COŞKUYLA KARŞILANDILAR
Maçın başlama saati geldiğinde halen toplantılar devam ediyor ve dışarıya farklı bilgiler sızıyordu. Bu esnada maç için stadyuma girmeye çalışan Türk taraftarların formalarında ya da üstlerinde Atatürk temalı eşyalar varsa Suudi polisi tarafından içeri alınmadıkları haberleri düşmeye başladı. Bunun üzerine stadyuma girmeyi başaran taraftarlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okumaya başladılar. Suudi yetkililer ise bunun üzerine stadyumda yüksek sesle müzik yayına başladı.

Gerilim artık tavan yapmışken maçın oynanmayacağı ve takımların hızla ülkeye dönüş yoluna geçecekleri açıklandı. Sabaha karşı Türkiye'ye varan Fenerbahçe ve Galatasaray kafilelerini coşkulu taraftarlar tezahüratlarla karşıladı. Yaşananlar toplumun her kesiminden büyük tepki çekerken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiği yorumları yapıldı. Süper Kupa maçının ise ne zaman oynanacağı daha sonra açıklanacak. 

      

 


ARŞİV