Şutunuz sert, golünüz bol olsun!..

Türkiye’nin gururu Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı 11-16 Ağustos tarihlerinde yapacağı ön eleme maçlarını kazanırsa UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne katılarak...

08 Ağustos 2011 - 16:56

Türkiye’nin gururu Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı 11-16 Ağustos tarihlerinde yapacağı ön eleme maçlarını kazanırsa UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne katılarak, ülkemizi Avrupa arenasında temsil edecek. Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın kampına giderek takımın son durumunu sizin için yazdık.

 

Mustafa SÜRMELİ


Türkiye futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar Futbol Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına çıkıyor. Ekibimiz 8 grubun bulunduğu ön eleme maçlarını 11-16 Ağustos 2011 tarihlerinde yapacak. Ön eleme maçlarının yalnız bir takımın sahasında yapıldığı turnuvada 4. grupta yer alan Ataşehir Belediyespor, ön eleme maçlarını Bosna Hersek temsilcisi WFC SFK 2000 Sarajevo’nun sahasında yapacak. Ön elemeler sonucunda gruplarını birinci bitiren takımlar ve en iyi iki ikinciler bir üst tura yükselecek. 16-23 Ağustos 2011 tarihlerinde eleme sistemi ile oynanacak üst tur maçlarının ardından UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar belli olacak.
 

BAŞKAN KAYHAN HEP YANLARINDA

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Sadık Kayhan, aynı zamanda Ataşehir Belediyespor’un da Başkanı. Türkiye Kadınlar Ligi’nde olduğu gibi zorlu Avrupa maçları öncesi de Kadın Futbol Takımı’nın yanında. Teknik ekip ve futbolcularla tek tek ilgileniyor. Takımın en küçük ihtiyacında gereken neyse yapıyor. Maçta, antrenmanda, kampta hep takımının yanında ve bu da futbolcular için artı bir motivasyon sağlıyor. Ekibin lig maçlarına bakıldığında motivasyon eşliğinde gelen başarı bunun kanıtı.

MURAT ÜLKÜ TAKIMA KONDİSYON YÜKLÜYOR

Teknik Direktör Murat Ülkü Avrupa’da ve dünyada kadın futbolunun Türkiye’den çok ileri olduğunu, aradaki kalite ve mantalite farkının da gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek, Türkiye’de büyük başarı elde etmiş ekibinin Avrupa’da da başarıyı yakalayacağı konusunda iddialı. Futbolcularına güvenen Ülkü, takımın kondisyon ve tekniğini arttırmak için örnek bir çalışma programı uyguluyor. Üniversitenin Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitimcilik yaşamında kadın futbolu konusunda çalışmalar yapan ve kadın futbolunun Türkiye’de de önümüzdeki süreçte parlayacağını söyleyen Ülkü, kalitesi, mantalitesi, kişiliği ve karizmasıyla bize Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho’yu anımsatıyor dersek abartmış olmayız.

YENİ TRANSFERLER TAKIMI UÇURACAK

Trabzonspor’dan Gürcistan Milli Takımı’nın kaptanı Tatiana Matveeva (20) ile Nijerya Milli Takım oyuncuları Onemi Ebi (27) ve Ebere Orji (19) ekibin yeni transferleri. Ekibe, Maltepespor’dan Seval Kıraç, Altınşehir Lisesispor’dan Merve Aladağ ve Lüleburgazspor’dan kaleci Ezgi Kahveci gibi 3 tane yerli futbolcu da katıldı. Kulüp Başkanı Sadık Kayhan Tatiana Matveeva ve Onemi Ebi’nin ön sözleşme törenine bizzat katıldı.

KAYHAN: ‘TÜRKİYE’NİN İMAJINI ARTTIRACAĞIZ!’

Başkan Kayhan, Türkiye’de kadın futbolunun pek bilinmediğini ve kendilerinin bu bilinmezliğe elde edecekleri başarılarla son vereceklerini ifade ederek, “Bayanlarımızın dünyada bir derece almaları Türkiye’nin imajı, turizmi, Türkiye’nin kalkınması açısından önemli. Kızlarımız hem okuyup hem çalışıp hem de futbol oynayarak, zor bir süreçten geçerek, kısıtlı imkanlarla bu aşamaları kat ettiler. Bunu herkesin bilmesi lazım” şeklinde konuştu.

AĞAOĞLU’DAN HER BİRİNE BİR DAİRE SÖZÜ

Başkan Kayhan Avrupa’da final oynandığı takdirde verilecek pirimi de ilk defa Gazete Kadıköy aracılığıyla açıklıyor. Kulüp yönetimi kararıyla Avrupa’da geçilecek her aşama karşılığında futbolculara pirim verilecek. İkinci pirim ise Ali Ağaoğlu’ndan… Takımın sponsoru Ali Ağaoğlu, final oynanması halinde futbolculara birer daire sözü vermiş.


 


ARŞİV