Sylvia Schenk spor dersi verdi

‘Şeffaf Futbol’ Doğuş Üniversitesi’nde masaya yatırıldı. Konferansın yabancı konuğu Uluslararası Şeffaflık Örgütü Spor Uzmanı Bayan Sylvia Schenk adeta spor dersi verdi.

01 Mart 2012 - 11:35

Futbol kulüplerinin yapısı, federasyonun yapısı, teknik adamlar, yasaların ele alındığı konferans CAS Hâkimi Kısmet Erkiner, TFF Eski Başkan Vekili Ata Aksu, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Spor Uzmanı Sylvia Schenk’in de katılımıyla 24 Şubat Cuma günü Doğuş Üniversitesi’nde düzenlendi. Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Şeffaflık Derneği ve Spor Hukuku Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen konferansa, TFF Eski Başkan Vekili Ata Aksu da katıldı. Konferansta, uzun süredir gündemin en önemli maddeleri arasında yer alan futbolda “şike” ve “teşvik primi” konuları, yasal düzenlemeler ışığında, hem Türkiye hem de dünyadan örnekler eşliğinde farklı bakış açıları ile değerlendirildi.

Türkiye’de Futbolun Şeffaflık Açısından Durumu ile Dünyadaki Çalışmalar ve Uygulamalar adı altında iki oturumda düzenlenen konferansta;Sporda Yolsuzluk: Zararları ve Mücadele Biçimleri, Federasyonun Yapısı, Futbol Kulüplerinin Yapısı, Futbol Teknik Adamları, Yasal Mevzuat, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün Futbola İlişkin Çalışmaları, Sporda Şiddetle Mücadelede Dünyadan Örnekler, Basının Rolü konularında sunumlar yapıldı.
BAYAN SPOR UZMANI UYARDI
Konferansın yabancı konuğu Uluslararası Şeffaflık Örgütü Spor Uzmanı Sylvia Schenk ise ders çıkarılacak bir konuşma yaptı. Schenk, sporda yapılması gerekenleri özetlediği konuşmasında, 2020 Olimpiyat adayı olan Türkiye’de yetkililerin bir an önce sporda gerekli düzenlemeleri yapması gerektiği mesajını verdi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün futbola ilişkin çalışmalarının yanı sıra şike ve teşvik olaylarının zararlarını, ülkesi Almanya’dan da örnekler vererek açıklayan Schenk; şike, teşvik gibi benzeri olumsuzlukları önlemek için bu tür olaylara karşı mücadele etmek gerektiğini, gerekli yasal çerçevenin oluşturulması gerektiğini, federasyonların önlem alması ve bilinç oluşturması gerektiğini, medya ve spor ilişkilerinin mesafeli olması gerektiğini söyleyerek, araştırmacı gazetecilere ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda FİFA’nın destek veren çalışmalarının olduğunu söyledi.
 

ARŞİV