Tarihi yaşayarak öğreniyorlar

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Gençlik Merkezi üyelerine...

04 Mart 2011 - 13:01

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Gençlik Merkezi üyelerine yönelik olarak düzenlenen “İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi” programı sayesinde; daha önce başka bir şehre gitme imkânı bulamayan, okulunda başarılı ve maddi durumu yetersiz gençler, Türkiye’nin kültür hazinesi olan İstanbul’u üç gün boyunca gezerek tanıma imkânı buldu.
2009 yılından beri uygulanan, yılda 27 hafta ve her hafta üç ayrı ilden toplam 60 gencin katılımıyla gerçekleştirilen İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi programı sayesinde gençler yüzyıllar boyu insanları cezbeden, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapan, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başladığı İstanbul’un tarihi dokusunu, kültür, sanat ve tarihi zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu.
Uygulama hakkında bilgi veren İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, “İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi programı süresince gençlerimiz, tarihi derinlik, kültürel zenginlik, doğal güzellik ve sanat eserleriyle iç içe ve dolu dolu üç gün yaşadı. Aynı zamanda Anadolu’nun üç farklı ilinden İstanbul’a gelen gençlerimizin kendi aralarında da arkadaşlık kurmaları, birbirlerini tanımaları, iletişim ve etkileşim içinde olmaları amaçlandı. Şimdiye kadar misafir ettiğimiz bütün kafileler, bütün gençler, bizim evsahipliğimizden son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler. Bu durum, gösterdiğimiz gayretin karşılığı olarak bizi çok mutlu etti” dedi.
İstanbul’daki program kapsamında misafir gençlerin Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’nde lüks otel konforunda konaklamaları sağlandı. Turlarda kokart sahibi profesyonel rehberler, İstanbul’u ve tarihi yarımadayı gezen gençlere bilgi verdiler.


ARŞİV