Taçspor kortlarında büyük heyecan

Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası Taçspor’da sona ererken, tek erkeklerde Ergün Zorlu şampiyon oldu

23 Kasım 2010 - 15:38

Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası Taçspor’da sona ererken, tek erkeklerde Ergün Zorlu şampiyon oldu


Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası Taçspor’da yapılan tek erkekler finaliyle sona erdi. Ankara Tenis Kulübü sporcusu Ergün Zorlu, final maçında Tuna Altuna’yı 6-4, 6-4, 6-4’lük setlerle mağlup etti. 2002 yılından bu yana aralıklarla 5 kez şampiyonluğu final maçında kaybeden Zorlu, kariyerinde ilk kez bu unvana ulaştı. Daha önce klasman, lig ve kapalı kortta şampiyonlukları bulunan Zorlu, böylece yurt içi unvanları arasındaki tek eksiğini tamamladı.
Kalabalık bir seyirci önünde oynanan ve TRT Spor’dan canlı yayınlanan maçın ilk setinde iki kez servis kırıp 5-2’yi bulan Ergün Zorlu, sekizinci oyunu kaptırdı ancak bir sonraki servisinde sete noktayı koymayı bildi. Altuna’nın 12 basit hata ile oynadığı ikinci sette etkili oyununu sürdüren Zorlu, 21 yaşındaki rakibine servis kırma puanı göstermediği bu seti de 6-4 ile kazandı. Son sete servis kırarak başlayan Ergün Zorlu, 3-1 öne geçti. Altuna, servis kırıp durumu 3-3’e getirse de sekizinci oyunda dışarı gönderdiği forehand ile oyununu kaptırdı. Zorlu, maçın sonunda bu avantajı yitirmedi ve beş set üzerinden oynanan karşılaşmayı 6-4’lük üç setle 2 saat 45 dakikalık maçtan galip ayrılmayı başardı.
Ergün Zorlu, 1985’te ATK’da oynarken şampiyon olan Yavuz Erkangil’den bu yana Türkiye Şampiyonluğu elde eden ilk Ankara Tenis Kulübü tenisçisi oldu. Tuna Altuna ise büyüklerde ilk kez oynadığı finalden ikincilikle ayrıldı.
Taçspor Kulübü, Spor Toto, PTT, Ramsey ve Türk Telekom’un desteklediği şampiyonanın sonunda düzenlenen ödül töreninde cumartesi günü yapılan tek bayanlar finalinin galibi Çağla Büyükakçay ve ikincisi Pemra Özgen de kupalarını aldı. Şampiyon tenisçilere ve finalistlere kupaları Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve Başkan Vekili Cengiz Durmuş tarafından verildi.


ARŞİV