TAÇSPOR Türk Tenisi'ni TAÇ'landırdı

Dünyaca ünlü Marsel İlhan’ın yetiştiği Taçspor Kulübü, tesislerinde başarılı sporcular yetiştiriyor.

20 Haziran 2011 - 11:28


Dünyanın ilk 100 tenisçisi arasına girme başarısı gösteren ilk Türk tenisçisi Marsel ilhan’ın, dünya çapında bir sporcu haline gelmesinde büyük katkıları olan Taçspor Kulübü’nün başarılı başkanı Mahmut Naibi Marsel İlhan’ın başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi. Gencecik bir delikanlıyken Özbekistan’dan Türkiye’ye geldiğinde bağırlarına bastıkları ve yetişmesi için Taçspor olarak seferber oldukları Marsel İlhan’ın sadece Taçspor’un değil, Türkiye’nin gururu olduğunu belirten Başkan Mahmut Naibi; “Marsel İlhan ile gurur duyuyorum. O’nun gibi başarılı daha çok sporcu yetiştirmek isterim. Ancak bu sporcular kolay yetişmiyor. Bu anlamda devletimizin yetkili makamlarının desteği şart. Bir Marsel İlhan daha çıkaracak gücüm var ama nereye kadar” dedi.
Taçspor’un Türk Tenis Milli Takımı’nda oynayan sporcuları olduğunu, bu gençlerin Taçspor’un kendilerine kazandırdığı ekol ile parlak bir kariyer yakalayacaklarını söyleyen Naibi, “Türk tenisini taçlandıran Taçspor’un da yetkililerin desteğine ihtiyacı var” diye konuştu.


TAÇSPOR KABINA SIĞMIYOR
Taçspor’u yaklaşık 10 yıl önce mezbele bir alanı düzenleyerek yaklaşık 20 bin metrekarelik tam donanımlı bir tesise kavuşturan Kulüp Başkanı Mahmut Naibi, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün spora olan ilgisi ve duyarlılığıyla, Taçspor’un Türk sporuna büyük hizmetler sunma imkânına kavuştuğunu söyledi. Taçspor’un yılda birkaç kez ulusal ve uluslararası düzeydeki tenis turnuvalarına ev sahipliği yaptığını, 1500 genç ve çocuğun Taçspor bünyesinde lisanslı olarak spor yaptığını belirten Naibi, “Tesisi kurduğumuz yerde yol, su, elektrik yoktu. Kömür artıkları dökülen mezbele bir alandı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ve yöneticilerimizin de desteğiyle bugün burada 1500 genç ve çocuk lisanslı spor yapıyor. Bu anlamda açıkçası desteği ve tebriki hakettiğimizi düşünüyorum” dedi.
Mahmut Naibi ve Taçspor’un tenis sporuna olan katkıları Avrupa’da da yankı bulmuş ki, gelecek ay Women’s Tennis Association’ın (WTA) açılış davetlisi olarak Wimbeldon’a gidecek. Avrupa’dan Taçspor’a karşı sergilenen yaklaşımın kendisini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirten Naibi, “Dünya tenis camiasının Taçspor’un farkında olması ve beni faaliyetlerinde yanlarında görmek istemeleri kadar beni daha ne mutlu edebilir. Demek ki yakından takip ediliyoruz” şeklinde konuştu.


Mustafa SÜRMELİ
 


ARŞİV