TAYK Yelken Festivali tamamlandı

TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali 18 Ağustos’ta Kalamış’ta düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı.Törende, yüzlerce yelkenci ve teknenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışlar boyunca dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi

23 Ağustos 2024 - 19:21

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü tarafından, Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda ve profesyonel yelken giyim markası Slam’in desteğiyle düzenlenen 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışları 9-18 Ağustos arasında farklı yelken sınıflarını bir araya getirerek İstanbullulara 9 gün boyunca yelken sporunun heyecanını yaşattı. İstanbullulara yelken sporunun heyecanını yaşatan organizasyon, 17-18 Ağustos’ta yapılan Yat Sınıfı etabının ardından sonra erdi. Teknelerin seyir anında birbirine yakın olduğu, zorluk derecesi yüksek Yat Sınıfı yarışları kıran kırana geçti. 12. TAYK Slam – Eker Olympos Regatta Yat Sınıfı yarışlarında “Büyük” kupayı, IRC0, IRC1 ve IRC2 sınıfları genel klasmanında 14 puanla ilk sırada yer alan “ENKA CHEESE IV” takımı kazandı. IRC3 ve IRC4 sınıflarında yarışan takımların genel klasman lideri ise 15 puanla “ORGANİK KİMYA ELECTRON” takımı oldu.

YARIŞLAR VE FESTİVAL BİR ARADA GERÇEKLEŞTİ

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali, Türkiye’de yelken sporunun gelişimine katkı sağlayan zengin bir programla yapıldı. Farklı yelken sınıfları ilk defa aynı organizasyonda bir araya gelirken, İstanbul Setur Marinas Kalamış’ta keyifli bir festival alanı kuruldu. Festival alanını ziyaret eden İstanbullular hem eğlendi hem de yarışları yakından takip etme fırsatı buldu. Yapılan canlı yayınlarda da yelken sporu açısından ilkler yaşandı. Grafik ve 3D modellemelerini 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılışını yapan ekibin üstlendiği canlı yayınlarda, bir bölümü tekne içinden olmak üzere toplam 25 kamera kullanıldı. Yarış görüntüleri İstanbul’un güzel manzaraları ile harmanlandı ve yapılan grafik çalışmalarıyla  tekne sıralamaları kolaylıkla takip edildi.  


ARŞİV