Tek dünya, tek nefes

Tüm dünyada her yıl Nisan ayının son cumartesi günü “Tek dünya, tek nefes” sloganıyla Dünya Tai Chi Çigong günü olarak kutlanıyor

16 Nisan 2015 - 16:38
Tüm dünyada her yıl Nisan ayının son cumartesi günü “Tek dünya, tek nefes” sloganıyla Dünya Tai Chi Çigong günü olarak kutlanıyor.  Aktiffelsefe Kadıköy Şubesi de bu kutlamaları Kadıköy’e taşıyor.
Bu kapsamda 24 Nisan Cuma günü saat 11.00’de Kalamış Parkı’nda ve yine aynı gün saat 18.00’de Moda’daki Zendo Akademi’de herkese açık ücretsiz etkinlikler yapılacak.
“Dünya Tai Chi Çigong Günü’nde sağlık için buluşuyoruz” diyen eğitmen Başak Arpacıoğlu, Tai Chi Çigong’un kökeninin Uzakdoğu’ya dayandığını söyledi. Arpacıoğlu, “En az 5 bin yıllık bir geçmişi olan Kadim Çin Tıbbı bilgeliğidir. Çigong’un anlamı ‘yaşam enerjisini kullanma yolu’ olarak özetlenebilir. Felsefi savaş sanatları içinde yumuşak yumruk içinde yer alan Tai Chi ve Çigong denge ve uyumun yolu olarak biliniyor ve dünyada 7 milyon insan tarafından sağlığa katkıları nedeniyle yapılıyor. Tai Chi ve Çigong yapmak hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Konsantrasyonu arttırır. Çağımızın hastalığı strese karşı korur. Fizik, beden ve ruh bütünlüğünü sağlamaya yardımcı olur” dedi.

“HERKES ÇİGONG YAPABİLİR”
Başak Arpacıoğlu, TaiChi ve Çigong’un en önemli özelliğinin her yaştan insan tarafından hiç bir donanım gerektirmeden, günün herhangi bir saatinde herhangi bir yerde yapılabilecek olması ve risk taşımayan bir spor olmasından geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “24 Nisan Cuma günkü çalışmalarda özellikle doğru nefes ve enerji yükseltici yumuşak, uyumlu hareketlerden oluşan Çigong egzersizleri yapacağız. Bu çalışmada yorulmayacak, terlemeyecek, aksine dinlenmiş, rahatlamış ve enerjinizi yükselmiş hissedeceksiniz. Tüm seviyeler için uygundur. 6 yaşından büyük çocuklarımız da katılabilirler.”

ARŞİV