Tekvandocularımız hedefe kilitlendi

Tekvandoda başarılarıyla dikkat çeken iki genç sporcumuz Kanada’daki dünya şampiyonasına hazırlanıyor

25 Şubat 2016 - 16:42
Mustafa SÜRMELİ
Tekvandodaki iki genç isim Dilara Arslan ve Muhammed Talha Aydoğan, Kanada’da düzenlenecek olan 2016 Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Dilara Arslan, 4 yıldan bu yana tekvando ile profesyonel olarak ilgileniyor. Çıktığı 90 müsabakanın yaklaşık 26 tanesini nakavt ile kazanmayı başardı. Kariyerinde Avrupa üçüncülüğü bulunan Muhammed Talha Aydoğan da geçen ay düzenlenen Aybars Kılıçhan Gençler Türkiye Şampiyonasında 73 kiloda Türkiye ikincisi olarak Milli Takıma seçilmişti.

SASSİ’Yİ DE NAKAVT ETMİŞTİ
Dilara Arslan, kariyerinde dünya üçüncülüğü bulunan Fransız sporcu Della Sassi’yi, Güney Kore’de Ağustos 2015’te düzenlenen dünya şampiyonasında nakavt etmişti. Dilara, bu başarısıyla dünya tekvando camiasının da dikkatini çekmeyi başardı.
Avrupa şampiyonu ve dünya 5.si Dilara Arslan tekvando çalışmalarını haftada bir gün dinlenip, günde 4 saat antrenman yaparak sürdürüyor. Aynı zamanda eğitim yaşamında da başarılı olan genç sporcu, spor ve eğitimi bir arada başarıyla götürüyor.

DÜNYA ŞAMPİYONASI KANADA’DA
Türkiye ve uluslar arası şampiyonlukları, Avrupa üçüncülüğü bulunan Muhammed Talha Aydoğan da gelecek için umut veren sporculardan. Geçtiğimiz yıl 63 kiloda Türkiye üçüncüsü olan genç sporcu, hocasının da isteği ile biraz kilo alarak 73 kiloda tatamiye çıkmaya başladı. Genç sporcu, 26-31 Ocak 2016 tarihinde Aybars Kılıçhan Gençler Türkiye Şampiyonasında birbirinden güzel 6 maç yaparak 73 kiloda Türkiye ikincisi oldu ve Milli Takıma seçildi.
Milli Antrenör Serkan Uzunçavdar sporcularının başarılarıyla gurur duyduğunu, iki sporcusunun da gelecek için umut verdiğini ifade etti. İki sporcu, “Bizi sporcudan ziyade evladı gibi gören antrenörümüz Serkan Uzunçavdar hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yıl ülkemizi 16-20 Kasım tarihlerinde Kanada’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında başarı ile temsil edip, 180 ülkenin katılacağı bu şampiyonada milli marşımızı tüm dünyaya dinletmek istiyoruz” dedi. Uzunçavdar, “Başarılı olan sporcularımıza desteklerini esirgemeyen Dr. Hüseyin Emin Öztürk hocamıza ve Gökhan Kaya hocamıza, şahsım olarak her zaman desteğini esirgemeyen Ahmed Furkan Doğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONANIN YILDIZLARI
Muhammed Talha Aydoğan ile Dilara Arslan geçtiğimiz günlerde düzenlenen GP1 Turkish Open Şampiyonasına katıldı. Asıl hedefleri Kanada’daki dünya şampiyonasında şampiyonluk, 2020 Tokyo ve 2024 olimpiyatlarında şampiyonluk olan iki sporcu kazandıkları başarıyla göz kamaştırdı.
70 ülkeden 1800 sporcunun katıldığı Avrupa Turkish Open Şampiyonası ve Avrupa Kulüpler Şampiyonasında, milli takımlar düzeyinde Türkiye 4. oldu. Uzunçavdar Spor Kulübü sporcularından Muhammed Talha Aydoğan Avrupa Şampiyonu, Dilara Arslan Avrupa 2.si olurken, Sude Yaren Uzunçavdar Avrupa Şampiyonu, Busenur Varıcı Avrupa Şampiyonu, Sultan Can Avrupa Şampiyonu, Aleyna Akçay Avrupa 2.si ve Tevfik Çelik Avrupa 3.sü oldu.

 

ARŞİV