Tenis Turnavası’nda ödüller sahibini buldu

Koşuyolu Spor Merkezi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Koşuyolu Tenis Turnuvası ödülleri verildi

19 Ekim 2018 - 13:33

Kadıköy Belediyesi Spor Müdürlüğü, Yaz Spor Okulları’nın sona ermesinin hemen ardından Kış Spor Okulları için kolları sıvamış ve vakit kaybetmeden programı uygulamaya başlamıştı. Bu süre zarfında aynı zamanda “Kadıköy Belediyesi Olimpiyatları” adı altında belediye personellerinin birçok branşta birbiriyle yarıştığı bir organizasyon düzenleyen belediye, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Koşuyolu Tenis Turnuvası’nda da ödül törenini gerçekleştirdi. Koşuyolu Spor Merkezi eğitmenlerinden Volkan Budasakal’ın öncülüğünde gerçekleşen ve 17 Eylül’den 16 Ekim’e kadar devam eden turnuvaya Kadıköy’ün birçok mahallesinden 50’ye yakın yurttaş katıldı.

“Tek Kadınlar”, “Tek Erkekler”, “Mix Çiftler” gerçekleşen turnuvanın ödül töreni 16 Ekim Salı günü Koşuyolu Spor Merkezi’nde bulunan tenis kortunda Kadıköy Belediyesi Spor Müdürü Zafer Batar’ın katılımıyla gerçekleşti. Tek Kadınlar’da Aysun Ulus şampiyon olurken, ikinci Nihal Özçelik, üçüncü Nuray Tecimer oldu. “Tek Erkekler” kategorisinde ise şampiyon Ozan Gür olurken ikinci Mehmet Durandal ve üçüncü Aret Avcı oldu. Mix Çiftler’ de de birinci Ozan Gür ve Emine Bellican çifti oldu. İkinci Hayriye Dal ve Mehmet Dal, üçüncü ise Latif Mavzer ile Türkan Başaran oldu.

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Turnuvayla ilgili olarak konuşan Koşuyolu Spor Merkezi antrenörlerinden Volkan Budasakal, “Bu turnuvayı üç yıldan beri Kadıköy Belediyesi Spor Müdürülüğü’nün desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Mahalleliyle bir bütün olduk. Parklarımızda, salonlarımızda, kortlarımızda bu tarz etkinlikleri çoğaltmaya çalışıyoruz. Bu çalışma neticesinde Kadıköy’ün birçok parkında hem sabah sporları, hem spor okulları, hem de bunun gibi yarışmaları yaygınlaştırdık. Katılım oranı da mahallelinin kendi mahallesinde spor yapma bilincini yansıtıyor. Bu anlamda Kadıköy’ü Türkiye’de bir numara yapmak istiyoruz. Burada hem spor müdürlüğümüz hem gönüllerimiz hem mahalleli hem de biz antrenörler elimizden geldiğince uyum içinde çalışıyoruz. Her yaş gurubundan öğrencimiz var ama Kadıköy yaşlı nüfusun yoğun olduğu bir yer. İnsanlar burada ikinci baharını yaşıyor. Bizler onların yaşama dört elle sarılmalarını ve bu yönde onların daha sağlıklı olması için mahallelerinde bu hizmeti alması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

“AİLE GİBİ OLDUK”

Mix Çiftler kategorisinde Hayriye Dal ile birlikte üçüncülük ödülünü kazanan Latif Mavzer “Biz ilk başlarken Volkan Hoca bize çok destek oldu. Hiçbir ücret karşılığı olmadan burada bizi çalıştırdı. Tenisi çok sevdik hocamız sayesinde. Kadıköy’ün bir çok anlamda ayrıcalığını hissediyoruz zaten ama özellikle spor alanında yaşlı genç demeden bütün imkânları önümüze seriyorlar. Bunun için çok mutluyum. Çok güzel dostluklar kuruldu burada, bir aile olduk.” dedi.

Tek kadınlar şampiyonu Aysun Ulus ise  “Emekliyim ve iki yıldan beri Kadıköy Belediyesi’nin tenis kortlarında tenis yapıyorum. Tenisi burada öğrendim. Çok güzel bir turnuva oldu. Katılım çok yüksekti. İki senede burada öğrendiklerim sayesinde değişik turnuvalara da katılıyorum. Kadıköy’de kapalı kort eksiğimiz var. Eğer bu hallolursa kış aylarında çok kolay olacak. Bu turnuvaların umarım her semtte gerçekleşeceği günleri görürüz.” dedi.


ARŞİV