Terzioğlu: 'Potada yoğun sezon bizi bekliyor'

Amatör basketbolun İstanbul’da büyük ilgi gördüğünü belirten antrenör ve sporcu danışmanı İlker Terzioğlu, yeni başlayan amatör basketbol sezonunun heyecanlı geçeceğini belirtti

24 Kasım 2016 - 14:28

Mustafa SÜRMELİ
İstanbul’da amatör basketbola gönül veren, aktif basketbol yaşamından sonra antrenör ve sporcu danışmanı olarak basketbol çalışmalarını sürdüren İlker Terzioğlu, amatör basketbolu ve yeni sezonu değerlendirdi. Doğma büyüme Kadıköylü olan Terzioğlu, çocukluğunda boş bir arazi olan Göztepe Özgürlük Parkı’na basketbol potaları takıldıktan sonra ilk defa sokak basketboluyla tanıştı. Basketbol yaşamı 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) alt yapısında başladı. “İTÜ alt yapısı ile başlayarak çok farklı bir dünyanın içine girmiş oldum. 7 yaşımda olduğumu ve Anadolu yakası Göztepe’de oturduğumu düşünürsek antrenmanlara gidip gelmek çok da kolay değildi” diyen Terzioğlu, 1990 yılında İstanbul DSİ kulübüne adım attı ve burada Tamer Karakoç’tan basketbol ve bir sporcunun nasıl olması gerektiğine dair A’dan Z’ye her şeyi öğrendiğini söyledi.

AMATÖR DESTEKLENMELİ
Alt yapıdan sonra çeşitli kategorilerde A takım seviyelerinde basketbol oynama şansı bulduğunu, çok sakatlık yaşadığını, sakatlanma pahasına takımının başarısı için çalıştığını anlatan Terzioğlu, “Çünkü bizim dönemimizde takım içi forma kapmak hiç kolay değildi. Son sakatlığımdan sonra kronik bir hal alınca erken yaşta bırakmam gerekti” diye konuştu.
Terzioğlu, aktif sporu bıraktıktan sonra, kariyer çalışmalarına ağırlık verirken, basketbol koçluğuna yöneldi. Spor okullarında geleceğin basketbolcularının yetişmesi için çalıştı. Koçluk döneminde, genelde bireysel olarak profesyonel aldığı eğitim, araştırma ve sporcu analizleri sonrasında çeşitli kategorilerdeki oyunculara danışmanlık yapan Terzioğlu, kariyer çalışmalarına ağırlık verse de gönül verdiği spor ve basketbola kendi imkânlarıyla kurduğu internet sitesiyle katkıda bulunmayı sürdürüyor. Terzioğlu, aktif sporculuk hayatını bitirme kararı aldıktan sonra basketboldan uzak kalamadığını ve ‘İstanbul Amatör Basketbol Ligi’ ile tanıştığını belirtiyor. Profesyonel basketboldan tanıdığı eski oyuncuların da ligde olduğunu görünce lige ilgisinin arttığını ifade eden Terzioğlu, İstanbul Amatör Basketbol ligleriyle ilgili güncel gelişmeleri, takımları, maç skorları ve transferleri yakından takip ediyor. Terzioğlu, alt yapı basketboluna büyük ilgi olduğunu belirtirken, amatör basketbolun desteklenmesini, sporun aileler, çocuk ve gençler için maliyet olmaktan çıkması gerektiğini ifade etti.

GELECEK OYUNCULAR İÇİN…
Çok sayıda sporcunun basketbol oynama imkânı bulduğu, parkelerin ünlü isimlerinin de zaman zaman bu lige renk kattığını belirten Terzioğlu, “Yeni yetişen gençlerin basketbola merakı varsa ve birilerinden bir şey öğrenmek istiyorsa özellikle en yakınındaki bir salonda oynanan bir lig maçına gidip izleyebilir. Böylece, hem kendi için fayda sağlar, hem de ilerisi için nasıl bir konumda basketbol oynayacağına dair öngörüsü olur. Ayrıca sahadaki oyuncu için en azından ‘bakın bizi de izlemeye gelen birileri var.’ dedirtebilir. Ortada bir şöhret, bir kupa yoksa birçok insan, amatör basketbol izlemeyi zaman kaybı olarak görebilir” dedi.

YENİ SEZON HEYECANI
İstanbul Büyük Erkekler Ligi’nde de (İBEL) her yıl ortalama 40 takımın mücadele ettiğini, tamamen amatör bir lig olduğunu anlatan Terzioğlu, İBEL’in, güzel ve keyifli lig olduğunu belirtti.  Bunun dışında İstanbul’da yine çok sayıda amatör basketbol takımının oynadığı bazı özel turnuvalar ve liglerin düzenlendiğini anlatan Terzioğlu, yeni sezonu şöyle değerlendirdi: “Çok yoğun bir sezon bekliyor bizi. Çünkü artık jenerasyonların da değişmesiyle birlikte daha yoğun bir oyuncu tayfası geliyor diyebilirim. Süper Lig, Birinci Lig, İkinci Lig, Bölgesel Lig, bunların yanında bayan ligleri, büyük erkekler ligi, özel turnuvalar, ligler vs. Ben çok umutluyum. Güzel bir sezon geçeceğini düşünüyorum bu sene”.

ARŞİV