Teşekkürler Bizim Çocuklar

Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı, çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşı karşıya geldi. Milliler maçta 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve mücadeleden 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti

11 Temmuz 2024 - 13:48

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup oldu ve turnuvadan çeyrek finalde elendi.Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada ilk yarıyı 1-0 önde kapatan milliler, ikinci yarıda kalesinde arka arkaya gördüğü 2 golle mağlup oldu ve yarı final şansını kaçırdı. A Milli Futbol Takımı'nı, Hollanda karşısında 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golü savunma oyuncusu duran topta şık bir kafa golüyle Samet Akaydın attı ve A Milli Takım formasıyla çıktığı 10. maçta ilk kez gol sevinci yaşadı. A Milli Futbol Takımı'nı eleyen Hollanda'nın yarı finaldeki rakibi İngiltere oldu. A Milli Futbol Takımı, en son 2008 Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükselmişti. Almanya’ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine 16 yıl önce imza atmıştı. 

“GİDECEK DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR”

Milli coşkuyu tek yürek yaşamak isteyen Kadıköylüler maça 2 saat kala Kalamış Atatürk Parkı’nı doldurdu. Sosyal medyadan yapılan duyuruyla birlikte gelen izleyiciler Yoğurtçu ve Özgürlük Parkı’na yönlendirildi. Maçı Kadıköylülerle Kalamış’ta  takip edenler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da vardı. Kösedağı, maç öncesinde coşkulu bir konuşma yaptı ve takıma olan inancını belirterek geldiği noktaya kadar teşekkür etti. Kadıköy’ün sporun merkezi olduğunu belirten Kösedağı, gösterdikleri yoğun ilgi için destek olmaya gelen izleyicilere teşekkür etti.

Takıma olan inancını da dile getiren Kösedağı, maçın ardından da sosyal medyada paylaşımda bulundu. Kösedağı yaptığı paylaşımda, “Kalamış’ta Avrupa Şampiyonası maçlarımız boyunca bize yaşattığınız tarifsiz heyecanlar için teşekkür ederiz. Çok güzel bir jenerasyona sahibiz ve bizim gidecek daha çok yolumuz var.” dedi.

“TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM”

A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, elenmelerine rağmen tüm takımıyla gurur duyduğunu söyledi.Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, "Neyimiz varsa verdik. Bence çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Hollanda ve İspanya’yı da o gruba dahil ettiğimizde bizden 1 maç fazla kazandılar. Biz daha büyük şevkle savunma yapan ve oynayan bir takımız. Meslektaşlarım ve diğer futbol profesyonelleri de bu şampiyonadaki performanstan dolayı beni tebrik ettiler. Çok genç oyuncularımız var. 5-6 oyuncumuz burada değildi. Avrupa Şampiyonası’ndaki en genç takım biziz. Kendi takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Müthiş bir ruhla, Türk ruhuyla çıkıp oynadılar. Yenilmemize rağmen Türk halkı bizi tanıyor. Bu oyuncular gördükleri sevgiyi gerçekten hak ediyorlar. Hepsinin alınlarından öpmek gerekir. Performanslarıyla mutlu ettiler, gurur duyduk. Bu şampiyona sonrasında Türkiye'ye farklı bir gözle bakılacak, büyük ihtimalle daha fazla saygıyla bakılacak." ifadelerini kullandı.

KAPTAN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, turnuva boyunca Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyleyerek son dakikaya kadar kendilerine destek olan taraftarlara teşekkür etti. Maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Çalhanoğlu maç sonu yaptığı açıklamalarda, "Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle takım arkadaşlarıma. Herkesin mutluluğu benim için her zaman önemliydi. Hiç kimse negatif değildi. Hocamıza, tüm ekibimize çok teşekkür ederim. Sonuçta bir ay ailemizden uzak kaldık, çocuklarımızı özledik. Ancak konu milli takımda işler değişiyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Her maç bize son dakikaya kadar destek çıkan taraftarlarımıza, ülkemize teşekkür ediyorum. Onlara bu heyecanı yaşattıysak ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

 

ARŞİV